avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cooptare asociati si cesiune de parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cooptare asociati si cesiune de parti sociale

Buna ziua,
Avem urmatoarea speta:
O persoana este asociat unic si administrator la o societate. Capitalul social al societatii este de 200 de lei. Persoana doreste sa coopteze inca doi asociati care vin cu majorare de capital, fiecare cu cate 100 de lei. In acceasi Decizie asociatul doreste sa cesioneze 120 de lei catre cei doi asociati si sa ramana cu 80 de lei astfel incat cota de participare sa fie cate 40% pentru cei doi asociati cooptati si cel care a fost asociat unica sa ramana cu 20%. Este posibil acest lucru?

Alte discuții în legătură

Srl Eliza14 Eliza14 Asociat unic, vreau sa cooptez un asociat (sotia) si sa modific obiectul principal de activitate. Pot face aceasta procedura prin majorarea de capital si nu ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social nik2016 nik2016 Buna ziua, In cazul meu,va rog ajutati ma. Capital social detinut de un asociat 200 lei Cooptarea unui nou asociat cu 50 lei. Cum se completeaza ... (vezi toată discuția)
Acţiune pauliana. majorare pensie întreţinere KalymaPro KalymaPro Bună ziua. în cazul în care am introdus acţiune de majorare a pensiei de întreţinere, iar tatăl minorei l-a cooptat în societate pe tatal său ... (vezi toată discuția)