avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acţiune pauliana. Majorare pensie întreţinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acţiune pauliana. Majorare pensie întreţinere

Bună ziua.
în cazul în care am introdus acţiune de majorare a pensiei de întreţinere, iar tatăl minorei l-a cooptat în societate pe tatal său (bunicul minorei) cu o cotă de participaţie de 95% cu scopul de a-şi ascunde veniturile, este admisibilă, sau există speţă în care a fost revocat demersul.
astfel, arăt că la data de 12 septembrie am discutat cu fostul sot relativ la majorarea pensiei de întreţinere şi mi-a adus la cunoştinţă că dacă introsuc cererea işi va ascunde veniturile.
La data de 15 septembrie 2022 am introdus acţiunea si la aceeaşi dată fostul sot a emis hotărârea asociatului unic prin care l-a cooptat în societate pe tatl său, majorând capitalul social de la 200 lei la 4000 lei, cu o cotă de participaţie de 95%, sens în care el a rămas cu 5%.
precizez că societatea nu avea pierderi, datorii, cifra de afaceri era in crestere de asemenea şi profitul, iar pentru anul 2021 fostul sot a incasa dividente de 297.000 lei, copilului achitandu-i pensie de întreţinere de 400 lei.
totodată, de la înfiinţare 2008 şi până la data de 15 septembrie 2022 acesta a fost unic asociat, însă o dată cu introducerea cererii de majorare a pensiei a devenit minoritar cu doar 5%.
As avea sanse cu o acţiune pauliana, să fac dovada că în fapt a dorit să îşi ascundă veniturile.
ati mai intâlnit speţe în aceasta materie.
Mulţumesc

Alte discuții în legătură

Deces asociat minoritar in srl TDIonut TDIonut Buna ziua, Ma aflu intr-o speta putin mai complicata. Sunt asociat si administrator intr-un SRL in procent de 95%, asociatul minoritar fiind cooptat in firma ... (vezi toată discuția)
Ajutor!ce mai pot face?in legatura cu pensia fetitei. diana.eugenia diana.eugenia Ma numesc Diana si am o fetita sunt divortata din 10.10.2007 pana acuma prin sentinta civila am primit pensie alimentara in \\\"favoare a minorului\\\" in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere eugenia2001 eugenia2001 Fostul meu sot este avocat. Isi ascunde cu dibacie veniturile de ani de zile.Nu le declara la Barou, nu-si plateste nici macar cota de contributie obligatorie ... (vezi toată discuția)