avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare declaratie 200 pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare declaratie 200 pfa

Buna ziua, in declaratia 200 sub venitul brut sunt trecute cheltuieli deductibile, din care contributii sociale obligatorii pentru 2014. Daca anul trecut nu am platit sumele trecute pe decizia de impunere, trebuie sa le trec in declaratia rectificativa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:44, 22 Ianuarie 2015
Nu le treceti daca nu au fost platite si nu aveti documentul de plata justificativ.
Va redau din instructiunile de completare a declaratiei 200:
Cheltuieli deductibile - se înscrie suma reprezentând cheltuielile efectuate în vederea realizării venitului, cu condiţia să fie efectuate în interesul direct al activităţii, să corespundă unor cheltuieli efective, să fie justificate cu documente şi să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa modimpex modimpex bună ziua! vă rog să-mi spuneți dacă contribuțiile sociale și impozitul pe salar achitate pentru salariații unui pfa sunt cheltuieli deductibile? de ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitortva, completare decl. 200 ivanescustefan ivanescustefan Buna ziua, Am un PFA neplatitor de TVA la care se platesc doar impozit si CASS. Este prima data cand trebuie sa completez declaratia 200 si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Neclaritati in calcularea venitului net ismi3ismi ismi3ismi A.\"52. Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, din Registrul-jurnal de ... (vezi toată discuția)