avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintarea unui restaurant la parterul unui imobil, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintarea unui restaurant la parterul unui imobil, fara acordul celorlalti locatari

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un sfat. Sunt proprietara unui apartament dintr-un imobil aflat in centrul istoric al orasului Brasov. La parter, chiar sub apartamentul meu exista un spatiu care figureaza ca spatiu de locuit,pe care proprietarii, vecinii nostri, vor sa il transforme in spatiu comercial si apoi in restaurant.Initial au spus ca au nevoie de acordul nostru in acest sens, dar pe urma au mentionat ca au gasit un avocet care va face in asa fel sa transforme spatiul de locuit in spatiu comercial fara acordul vecinilor. Intrebarea mea este urmatoarea: Se poate face asa ceva din punct de vedere legal? Ei vor sa faca acolo un restaurant chiar sub apartamentul nostru si noi nu suntem de acord. Ce putem face? Sa ii dam in judecata?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:18, 27 Ianuarie 2015
Schimbarea destinatiei din locuinta in altceva (comercial) se face numai in baza unei autorizatii de constructie emisa de primarie. Pentru a primi autorizatia proprietarul spatiului trebuie sa prezinte proiectul dar si acordul vecinilor directi pe verticala si orizontala precum si acordul asociatiei (daca exista). Are panou de investitie afisat? Daca efectueaza lucrari fara sa fie acel panou exista doua variante: face renovare interioara, si nu are nevoie de autorizatie, sau vrea sa schimbe destinatia si atunci anuntati Inspectoratul de Stat in Constructii si primaria. Oricum, pentru orice alta autorizare de functionare va avea nevoie de dovada spatiului si nu se poate prezenta cu un contract de inchiriere locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament Narcis Alexandru Narcis Alexandru Detin 2 apartamente la parterul unui bloc pe care vreau sa le inchiriez la diverse societati (contabilitate, servicii, avocati, etc). Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou ... Ani1959 Ani1959 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la parterul unui bloc nou care este in acte (si din proiect) spatiu comercial. In acest spatiu, doresc sa deschid un salon ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)