avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresata verbal, umilita in public, amenintata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresata verbal, umilita in public, amenintata

Buna seara. Am o problema care ma framanta cu adevarat. De asta vara o vecina pretinde ca am o relatie cu sotul ei. Prima data cand a venit la mine m-a jicnit si a tipat in gura mare ca sunt o .... auzind astfel toti vecinii. Oriunde ne-am intalni ma umileste in ultimul hal si isi corupe si copilul de 14 ani si mama sa faca sa faca acelasi lucru. A spus minciuni vecinilor cum ca "prestez" anumite servicii si multe altele. Nu mai rezist. Mi-a stricat reputatia, acum toata lumea ma crede o c.... . M-a amenintat ca ma tunde... . Nu vreau procese. Vreau sa fiu lasata in pace. Ce ma sfatuiti?:((
Cel mai recent răspuns: alesia18 , utilizator 21:30, 25 Ianuarie 2015
I-am tot spus ca daca nu ma lasa in pace merg la politie dar nu ii pasa. cat despre martori... nimeni nu s-ar baga. cand e vorba de barfa se aduna toti dar cand e vorba de ajutor nu ramane nimeni.

Daca depun o plangere se ajunge inevitabil la un proces?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca depuneti plangere la politie nu cred ca se intampla nimic dar puteti incerca.
Fara martori e greu si de castigat procesul insa un demers judiciar ar putea ajuta deoarece s-ar putea speria.
Ati putea sa o chemati la o mediere si sa aveti avocat.
Avocatul poate vorbi cu ea si sa o sperie si sa rezolvati amiabil.
Fara avocat nu cred ca veti rezolva ceva.
Motivele persoanei pot diferi mult de ceea ce se vede la prima vedere. E clar că se simte amenințată, că are motive din partea dvs. sau nu: soțul nu-i este fidel, că ea nu-i este fidelă, că ea are o problemă psihică, că nu-i plac vârsta/ochii/statutul dvs. etc.
Căutați motivul ascuns, poate există.

Și nu aveți rude, familie, ei unde sunt în cazul acesta?

Cazul trebuie gandit cu ajutor specializat, în vederea unui demers juridic.
Puteți să o înregistrați cu telefonul sau aparatul de fotografiat, dar din inregistrare să se poată extrage, clar, și data și numele celor implicați. Pot fi prezente ca din întâmplare persoane care vă sunt prieteni dar care să nu fie cunoscute de cei din zona.
Și serviciile unui detectiv particular poate ar fi utile.

Bârfa este cel mai constant și "mutilant" fenomen al societății și poate afecta persoana o viață intreagă, chiar și pe urmașii acesteia. Nu lăsați lucrurile la voia întâmplarii.

Succes!
Este destul de costisitor Dar ma voi gandi la asta. Nu ii pot permite sa continue. Va multumesc pentru sfaturi.
Ea sustine ca m-a vazut in masina cu sotul ei. De aici a pornit tot. Parintii stiu doar o parte. ei stiu ca nu imi da pace dar ei cred ca s-a potolit. Amenintata din partea mea nu are de ce sa se simta. Ba din contra se simte superioara. As fi vrut sa rezolv asta fara sa mai stie parintii. Nu vreau sa ii ingrijorez.

Alte discuții în legătură

O vecina de a mea... Nicu2011 Nicu2011 Buna ziua. Am o problema cu o vecina , care locuieste singura, la vreo 40 de ani, locuieste sub apartamentul meu, care, sistematic, minte vecinii si ... (vezi toată discuția)
Vecin agasant - care ameninta si hartuieste ma1271 ma1271 Buna ziua! As avea nevoie de un sfat/ parere. Parintii mei de mai bine de 2 ani sunt abordati de un vecin sa ii vanda casa ( acest lucru nu se va ... (vezi toată discuția)
Sunt hărțuit verbal, în mod constant, de un polițist. ce aș putea face? Bogdanv8 Bogdanv8 De ceva timp sunt hartuit de un anumit domn polițist. De fiecare data când ma vede ma jicneste, ma face de ras în fata prietenilor și tot timpul spune ca ... (vezi toată discuția)