De ceva timp sunt hartuit de un anumit domn polițist. De fiecare data când ma vede ma jicneste, ma face de ras în fata prietenilor și tot timpul spune ca pentru mine are ceva special. Plus ca ma amenință că mă va da în judecata pentru ceva ce nu e adevărat. Ce as putea face?
trandafir2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Hartuirea este infractiune de obicei, asa incat sunt necesare mai multe acte materiale, minim trei, pentru a se retine o astfel de infractiune. Acum, daca s-a intamplat o singura data, poate fi altceva, amenintare spre exemplu. Insa, fara probe nu are rost sa va faceti iluzii. Daca s-a-ntamplat si nu se mai intampla atunci treaba-i rezolvata, daca s-a-ntamplat si se mai intampla, atunci veti fi pregatit. Martorii-s desigur importanti.
Am tot amanat
Se întâmplă de cel puțin 6 luni. Am tot sperat ca se potolește, dar după ce mi.a făcut în seara de revelion, sunt decis sa ii fac o plângere penală.
Plangere, plangere, dar pentru ce anume? Inteleg ca sunteti cumva prieteni, cunoscuti, dat fiind faptul ca faceti revelioane impreuna, sau cel putin asa reiese din ce povestiti. Jignirile au o componenta civila, nu penala. Iar, "amenintarea" cu exercitarea unui drept, respectiv ca va da in judecata, la fel, nu este o fapta penala.
Daca aveti probe, incercati o actiune la instanta civila pe dreptul la demnitate, onoare si propria imagine.