avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu bataie. Tentativa de lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu bataie. Tentativa de lovire

Buna ziua. Acum cu ninsoarea am iesit la dezapezit. Cu o zii in urma vecinul meu de parcare a dezapezit si el. Eu am aruncat zapada in acelasi loc cu el. Cand a vazut a inceput sa se irascibilizeze amenintandu.ma cu bataia de fata cu mai multe persoane aflate la dezapezit. Dupa mai multe jigniri aduse peeaoanei mele si a familiei a inceput sa mimeze o viitoare lovitura. L.am lasat in pace. Astazi am intrat in scara blocului si a continuat cu aceleasi jigniri , injurii si gesturi. Tin sa va spun ca am 26 de ani . Sunt in putere as putea sa ii raspund sau sa accept o eventuala "lupta" dar fiind marinar stau mai mult plecat si imi este teama pentru integritatea familiei mele si a masinii care o parchez in aceeasi parcare.
Ps. Aceasta persoana este cunoscuta in bloc ca avand patima alcolului fiind suferind si de alte boli.
As vrea sa ma sfatuiti ce sa fac.
Specific ca nu pot avea o discutie normala cu el. Si as prefera sa nu mai intru in polemica.
Cel mai recent răspuns: GeorgeCiumetti , utilizator 22:23, 5 Martie 2018
In codul penal nu exista sanctiuni pentru amenintare cu bataia sau tentativa de lovire.Insa exista fapta de tulburare de ordine publica pe legea 61 si la sesizarea dvs poate fi amendat cu 1000 lei,Daca doriti sa fie sanctionat penal va trebui sa aduceti dovezi/martori sau alte probe ...e mai greu aici.
In codul penal nu exista sanctiuni pentru amenintare cu bataia sau tentativa de lovire.

Dle Antik, sunteti in eroare.
ART. 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Am fost astazi la politie sii.am facut plangere penala. Norocul meu a fost ca totul s.a intamplat in scara blocului iar aceasta este supravegheata video, urmand in zilele urmatoare sa vina sa ridice inregistrarile.
Am facut toate astea pentru ca ma tem de integritatea familiei mele. Nu am facut.o de frica sau alte consecinte. Mi.a fost amenintata familia si am considerar ca asta este singura varianta de a il tine la disranta. Va multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari dumutaadrianred dumutaadrianred Buna seara, vreau sa va rog sa imi oferiti niste sfaturi in privinta unei probleme. Un prieten este amenintat cu bataia, cu tot felul de lucruri pentru ca ar ... (vezi toată discuția)
Calomnie anonimus1995 anonimus1995 Buna , ma numesc L.B , am 21 de ani si sunt din salaj. Am o relatie cu o fata de aici de aproximativ un an si 2 luni. Problema este ca tatal fetei se tot leaga ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre contraventie si penal loko loko Cand se poate discerne unde incadram o fapta? \\"ART. 2 Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel ... (vezi toată discuția)