avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Refuzarea cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Refuzarea cheltuielilor de judecata

Buna seara ,
in urma unui divort una dintre parti cere celeilalte cheltuieli de judecata . Cea din urma poate refuza acele cheltuieli mentionand ca nu are posibilitate financiara sau acea posibilitate financiara fiind una foarte mica ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:30, 22 Ianuarie 2015
Nu poate refuza.

O parte - să îi spunem X - solicită instanței obligarea celeilalte părți la plata cheltuielilor de judecată pe care le-a efectuat cu procesul. Dacă va câștiga (în situația în care X este reclamant) sau dacă cererea reclamantului va fi respinsă (în situația în care X este pârât), atunci cel mai probabil instanța va obliga cealaltă parte la plata acestor cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces partaj arondoru arondoru Ma aflu intr-un proces de partaj cand instanta a stabilit deja masa partajabila, cota si a dispus efectuarea unei expertize constructii (valoare 650 lei) la un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua OlgutaC OlgutaC Fratele meu se afla in divot cu sotia, Divortul intentat din Iunie anul trecut. Au avut 4 infatisari, inclusiv proba cu martori. Sotia nu il lasa sa isi vada ... (vezi toată discuția)
Cum am putea obtine: cheltuielile de judecată ? + majorari de intarziere, reactualizarea sumei ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Institutia noastra a dat in judecata firma care a executat niste lucrari de reparatii pentru restituirea unei sume de bani achitata in ... (vezi toată discuția)