avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune in constatare/ realizare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune in constatare/ realizare

Stimati colegi de forum, pe scurt:

1. Urmasul, (fiul sau fiica) unui defunct, poate deschide o actiune prin care sa se constate calitatea de bun comun, (intre soti) a unui imobil? Precizez ca defunctul nu a fost inscris in C.F. ca proprietar, dar a locuit intreaga viata impreuna cu sotia in acel imobil. Pe durata vietii nu a avut pretentii asupra inscrierii dreptului.
Nu doar sotii, intre ei, pot deschide aceasta actiune?

2. Totodata, daca se constata calitatea de bun comun a imobilului, defunctul poate fi inscris in C.F. post mortem? Sau este nevoie de o noua actiune prin care se cere inscrierea dreptului in C.F?

3. In ipoteza in care se deschide actiunea de a se inscrie dreptul defunctului in C.F, aceasta actiune este prescriptibila? Timpul scurs de la trecerea in nefiinta si pana la deschiderea actiunii este de aproximativ 7 ani.

Cu stima,
Eugen




Alte discuții în legătură

Cum vedeti rezolvata problema , cine va avea cistig de cauza ( cine ramane cu bunurile in cauza ) ? ContSters33235 ContSters33235 In anul 1998 doi batrini ii fac un contract de intretinere fetei acestora si ginerului , fara a-si rezerva dreptul de uzufruct pe perioada vietii prin acest ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral Corina Capotã Corina Capotã Va propun urmatoarea speta: Tatal decedat in 2004 raminind o sotie supravietuitoare si o fiica. La data mortii sale nu are bunuri imobile, apartamentul sau ... (vezi toată discuția)
Cum procedez, sfat. Imparatul Imparatul Acuma vreo 5 ani am cumparat o casa, de la o doamna mai in varsta. Aceasta a omis sa facem actele de vanzare-cumparare, dar nu este de rea credinta. Am fost la ... (vezi toată discuția)