avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum procedez, sfat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum procedez, sfat.

Acuma vreo 5 ani am cumparat o casa, de la o doamna mai in varsta. Aceasta a omis sa facem actele de vanzare-cumparare, dar nu este de rea credinta. Am fost la notar si a zis ca nu putem face actele deoarece sotul acesteia, mort fiind nu a dezbatut doamna respectiva mostenirea, intre ea si copilul acestora.
Deci femeia, este vaduva si are un copil. Mie mi-a vandut casa asa, dar notarul nu ne face acte. Cum sa procedez, in cazul in care copilul doamnei este plecat in afara si nu prea se intelege cu el (asta stiu). Ea vrea sa-mi faca actele de vanzare - cumparare pe casa respectiva. Eu i-am dat banii femeii de atunci.

Ce solutie ar fi? Prin instanta este vreo posibilitate in afara de dezbatere de mostenire? Sau altfel?
Cel mai recent răspuns: Imparatul , utilizator 12:19, 17 Februarie 2010
poate, nu stiu sansele de reusita, sa obtineti o hotarire judecatoreasca care sa tina loc de act de vinzare cumparare tinind cont si de cotele de mostenire. vinzatoarea, doamna in cauza, are o cota de 5/8. eu zic ca n-ar fi o idee rea.
Doamna care v-a vandut va trebui sa formuleze o actiune de partaj succesoral in contradictoriu cu fiul sau fiica sa si numai dupa aceea veti putea cumpara casa.
Practic la momentul vanzarii pe o chitanta de mana, banuiesc pentru ca nu ati dat alte detalii, ati cumparat un bun al carei proprietara nu este doamna ci 2 coproprietari mama si fiul.
Nu am facut inca hartiile. Doamna este de foarte buna credinta. Am facut toate actele la casa si cadastrale si toate cele, ea vrea sa-mi faca act de v-c, dar la notar nu se poate. Copilul din cate am inteles este plecat in afara, iar casa a cumparat-o doamna mai demult (casatorita fiind) si in actul ei de v-c este trecuta doar ea cu numele.
buna seara!
sa va faca act de vanzare cumparare pe cota dansei de 5/8 din imobil.
pe restul de 3/8 mai vedeti, poate promovati o actiune de partajare.
Chiar daca in actul de proprietate figureaza doar doamna, imobilul fiind cumparat in timpul casatoriei este bun comun ,al sau cu defunctul sau sot.Jumatatea din imobil a defunctului sot este mostenita atat de sotie cat si de copil., drept urmare partajul succesoral este inevitabil.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! recent a decedat dona la cine stau în chirie,ea având ... Dema Andreea Dema Andreea Buna ziua! Recent a decedat doamna la cine stau în chirie,ea având un copil,copilul dânsei nu are pretenții la apartament adică mil lasa mie.ce acte am ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Informatii utile ContSters123009 ContSters123009 Am grija de o pesoana in varsta de 88 de ani locuiesc la ea cu copilul, ea mi-a facut un testament acum o luna insa acolo nu e trecuta nici o clauza de ... (vezi toată discuția)