avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incetare masura arest
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Incetare masura arest

Vrea un sfat in legatura cu starea de arest la domiciliu.

S-a pus in discutie si mi-a fost prelungita starea de arest cu 60 de zile in data de 24.11.2014.
Ajungand in data de 23.01.2015, mi-au trecut in mod normal cele 60 de zile.

Dar intre timp am fost condamnat de catre instanta de fond la 5 ani cu executare si prin incheierea data, instanta de fond mentioneaza ca se mentine starea de arest, nespecificand pana la ce data, ba mai mult in sala, la ultimul termen, nu s-a discutat despre starea de arest.

Este incetata de drept masura arestului la domiciliu?
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
constantintosca, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:23, 25 Ianuarie 2015
daca s-a mentinut masura arestarii prin sentinta, opinia mea e ca nu a incetat.
In cazul in care declarati apel, puneti in discutie si acest aspect.
In tot cursul judecăţii, instanţa, din oficiu, prin încheiere, verifică periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, dacă subzistă temeiurile care au determinat menţinerea măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpat.
Daca ati fost condamnat, instanţa are obligaţia ca, prin hotărâre, să se pronunţe asupra menţinerii, revocării, înlocuirii ori încetării de drept a măsurii preventive dispuse pe parcursul procesului penal cu privire la inculpat, lucru care inteleg ca s-a intamplat, prin urmare in cazul dvs, este mentinuta starea de arest la domiciliu.
După pronunţarea hotărârii, până la sesizarea instanţei de apel, instanţa de fond poate dispune, la cerere sau din oficiu, luarea, revocarea sau înlocuirea unei măsuri preventive cu privire la inculpatul condamnat, în condiţiile legii.
Starea de arest la domiciliu nu poate dura mai mult decat prevede legea.
E posibil ca instanta sa indrepte hotararea.

Puteti ataca in apel si acest aspect insa principala problema pe care o aveti este inchisoarea cu executare pentru apel, cred eu...
@Lascoschi:
Starea de arest la domiciliu nu poate dura mai mult decat prevede legea.
E posibil ca instanta sa indrepte hotararea.

Legea nu prevede un termen in cursul judecati la arestul preventiv, instanţa, din oficiu, prin încheiere, verifică periodic, dar nu mai târziu de 60 de zile, dacă subzistă temeiurile care au determinat mentinerea masurii arestului la domiciliu.
Ma refeream ca nu poate fi nelimitat arestul la domiciliu.

Si de controlul judiciar am zis ca legiuitorul a facut praf legea si a intervenit CCR...
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)
Proces Georgianaaaa9876 Georgianaaaa9876 Buna ziua,de indata ce a inceput procesul,se mai poate schimba masura arestului preventiv ? (vezi toată discuția)
Control judiciar dat de procuror ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul face prelungire a controlului judiciar si inculpatul este trimis intre timp (sa zicem la scurt timp dupa prelungirea controlului ... (vezi toată discuția)