avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

resurse umane

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarele situatii:
1. Doresc sa inchei un contract de munca cu incepere din 1 februarie ( duminica). Firma care se ocupa cu inregistrarea actelor in revisal ne-a comunicat ca nu este posibil decat cu data de 2. Noul angajat va avea functia de Sef restaurant, iar argumentul firmei este ca nu se poate din data de 1 pt ca atunci este week-end si e inchis restaurantul. Va rog lamuriti-ma care varianta este corecta si cum se poate argumenta acest lucru in baza legii.

2. Am o angajata care a solicitat incetare CM in baza art 55 lit b din Codul Muncii. Cererea i-a fost aprobata, dar problema e ca deja si-a luat in luna ianuarie 12 zile de CO din zilele aferente pt anul 2015. Pt ca nr zilelor de CO este mult mai mare decat cele care erau direct proportional cu perioada lucrata, ce acte trebuie sa intocmes pt a-i retine banii pt zilele de CO luatr in plus.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
bianca1z, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:13, 22 Ianuarie 2015
Spuneti-i acelei societati sa nu va mai dea informnatii eronate.
C.i.m. se poate incheia si cu data de 01.02.2015.

Nu exista text de lege care sa prevada ca rapoartele de munca (c.i.m.) se incheie numai in zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri permanente si ocazionale daniela106 daniela106 Buna ziua , Pt.angajatii din alimentatia publica , care lucreaza in ture in week-enduri , in zilele de sarbatori legale si unii din ei si ore suplimentare , ... (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)
Stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)