Ma aflu in situatia neplacuta de a preda permisul pentru o sanctiune rutiera de 30 zile suspendare. dupa 1.5 ani de procese in alt judet decat cel in care domiciliez,
La tribunal mi s-a respins prin sentinta DEFINTIIVA apelul la plangerea contraventionala in urma cu 2 luni adica prin noiembrie 2014. Pe websitul tribunalului...din..... judetul ..Harghita.., ultima actualizare a fost in urma cu o saptamana si atunci am observat sentinta defintitiva. Ca prin minune dumnezeiasca la 4 zile am primit prin posta comunicarea oficiala a hotararii judecatoresti care bineinteles era cu hotarata cu luni in urma.
In concluzie nepredarea permisului in mod Nejustificat la 15 zile dupa data hotararii defintive atrage o sanctiune de 30 zile majorare suspendare.
Rog ajutor astfel cum ma pot folosi de cuvantul "NEJUSTIFICAT" din aceasta lege pentru a ma justifica ca fiind la 300 km de judetul unde s-a produs contraventia si websiteul tribunalului din harghita mi-a afisat de 1 saptamana pronuntarea? Am inteles ca legalizarea hotararii judecatoresti din DEFINTIVA in DEFINTITIVA IREVOCABILA nu mai este valabila din 2014 ,speram ca ma pot folosi de alta hartie cu alta data pentru a ma incadra in cele 15 zile.
Totodata de 2 luni organul rutier din Harghita nu mi-a aplicat sanctiunea de suspendare a permisului in baza de date desi au trecut 2 luni, ( La articolul 120,
(1) hotararea judecatoreasca prin care s-a solutionat plangerea constituie titluri executorii, fara vreo alta formalitate.)
Inteleg clar ca din acel moment in care se suspenda executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării procesului până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti,contravenientul trebuie sa aibe si obligatii,una dintre ele fiind sa urmareasca desfasurarea si finalizarea procesului,ceea ce am facut ONLINE si nu prin prezenta ....dar totusi , organul rutier de ce nu aplica sanctiunea de suspendare nici dupa 2 luni? Vor sa ma astepte sa ma incadreze la PENAL ?????
Pot face vre-o hartie oficiala prin avocat catre Politia Rutiera Harghita referitor la aplicarea sanctiunii care trebuie sa o aplice ( daca tot majoreaza extra 30 zile macar sa nu le mai predau permisul sa nu mai pierd timpul la ghisee de 2 ori predare ridicare si sa plec in o tara NON EU in vacanta 2 luni la volan...)
Comunicare ipj
cristian11
In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)