avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratiile 300 si 390 imposibil de depus
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratiile 300 si 390 imposibil de depus

Buna ziua!Am o problema in legatura cu aceste 2 declaratii..nu le pot depune...cauza ar fi urmatoarea: in luna decembrie 2014 am facut o achizitie intracomunitara pe CUI`ul ala special pentru achizitii intracomunitare...aveam un certificat special pentru achizitii intracomunitare..am cumparat marfa fara TVA ...am termen pana pe data de 25 ianuarie sa depun aceste declaratii..dar...eu trebuie sa depun declaratia privind TVA`ul pe luna DECEMBRIE...eu intre timp pe data de 5 ianuarie m-am trecut ca platitor de TVA pe toata activitatea...si pentru ca m-am trecut platitor de tva pe toata activitatea pe data de 5 ianuarie ,eu sunt obligat sa platesc tva`ul pentru luna decembrie cand nu eram platitor de tva...dar...eu nu am avut activitate deloc pana pe data de 5 ianuarie...dupa 5 ianuarie mi-am cumparat casa de marcat fiind platitor de tva..asadar eu acuma trebuie sa platesc tva`ul pe acea factura din luna decembrie...dar daca il platesc eu cum o mai vand la magazin?am platit tva`ul pe acea marfa si acum mai colectez tva`ul odata pe acea marfa... (casa de marcat am luat`o dupa ce am devenit platitor pe toata activitatea). ...ce sa fac?cum fac sa depun aceste 2 declaratii...?practic am luat o marfa eu nefiind platitor de tva si intre timp m-am inscris ca platitor tva pe toata activitatea ..nu am avut activitate deloc...casa de marcat e luata dupa ce am devenit platitor...deci eu trebuie sa colectez tva`ul de la client ...dar daca ei ma obliga sa platesc tva`ul pe acea factura din luna decembrie..cum mai vand marfa?o sa am in magazin marfa luata cu tva si marfa luata fara tva..casa de marcat colecteaza tva`ul ...o sa fie talmes balmes...
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:24, 28 Ianuarie 2015
In dec trebuie sa depuneti 390 plus 301 ( nu 300)
Din ianuarie depuneti 300
Si da, platiti tva in dec ca...asa e legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor de tva in romania vasile15 vasile15 Cam in cat timp primesc aprobare daca merg sa ma inregistrez in scopuri de tva la finainte?ce costuri sunt? stiu ca trebuie sa completez formularul 092 .M-ar ... (vezi toată discuția)