avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragerea de bani de pe card in mod fraudulos
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragerea de bani de pe card in mod fraudulos

Studiu de caz:
O persoana convinge verbal o alta persoana sa trimita prin e-mail, sub forma de scan, datele cardului sau bancar, pentru a le folosi intr-un anumit scop. Persoana care primeste datele cardului se foloseste de acestea si efectueaza tranzactii financiare online fara ca persoana care le-a trimis sa stie despre acest lucru.

Intrebare:
La ce categorie de infractiune se incadreaza aceasta fapta?
Poate fi incadrata la art.360 NCP si 250NCP ?
Conform celor descrise de dvs. cam pe aici s-ar încadra fapta.
Nu am inteles nimic din raspunsul dumneavoastra !

"Conform celor descrise de dvs. cam pe aici s-ar încadra fapta. "

Adică în articolele din codul penal menționate de dvs.
Este evident că, dacă nu au fost încredințat datele de pe cardul acela în vederea efectuării unor operațiuni de retragere de bani, ci într-un alt scop, a avut loc o retragere frauduloasă.Rămâne să se dovedească acest aspect , pentru ca acea persoană să poată fi trasă la rspundere penală .
Dacă mai aveți nelămuriri, nu ezitați să întrebați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducator auto subiect activ delapidare?? magdalenapaun magdalenapaun cum ar trebui sa sune o clauza in contractul de munca sau in fisa de post a unui conducator auto autocamion transport marfa pentru ca acesta sa poata fi ... (vezi toată discuția)
Incadrarea juridica a faptei Cristina1974 Cristina1974 Care este incadrarea juridica a urmatoarelelor fapte? 1. De pe calculatorul personal, o persoana contacteaza o alta persoana prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Furt intre concubini !!! paul_codrin paul_codrin Buna ziua,va rog sa imi dati un sfat in sensul ca in urma unei certuri si discutii cu concubina mea am fost reclamat de aceasta pt furt.intr o ordine de idei ... (vezi toată discuția)