avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie Proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie Proprietar

Buna. Am si eu o problema cu proprietarul apartamentului unde sunt chiriasa.
Incep de la inceput, ca sa se stie despre ce e vorba mai exact!:P
Stau in acest apartament in chiririe de aprox 8,9 luni. Apartamentul l-am gasit cu o agentie imobiliara. platesc 200e chirie , si bineinteles 200 am lasat garantie. Ideea este faptul ca de cand stau in acest apartament am am avut foarte multe probleme unde proprietarul nu a avut niciun interes de a le rezolva. Cel mai tare mam enervat in urma cu 3 saptamani cand noaptea la 10 a luat foc o priza in apartament, mam speriat si lam sunat. Raspunsul lui in momentul in care iam spus ce se intampla a fost ( nu stiu, eu sunt la sala acum, nu am timp, sunama in alta zi) nu inteleg atitudinea asta, pana la urma urmei e apartamentul lui si era pe cale sa ia foc. Nefiind din localitatea respectiva , a durat putin pana am gasit un electrician dispus sa vina la ora aceea tarzie.Ca sa aflu ca boilerul era in aceasi priza cu frigiderul, si pe langa astea, toate prizele erau legate de cele 2 prize, si fara impamantare sau priza de ceramica, si mi sau mai gasit prize sub chiuveta in care curge apa,priza facuta din 2 cabluri total diferite lipite cu scoci! =D> Ei bine, am avut foarte multe scurtcircuite dar siguranta nu cadea pentru ca nu e legata bine =D> Electricianul nu a putut sa imi garanteze o anume perioada pana ia din nou foc priza, totul a fost facut provizoriu si pe banii mei. Tot ce stiam e ca apartamentul sta sa ia foc in orice clipa!
Ca urmare am sunat zilnic proprietarul sa vina la apartament si ca avem de discutat. 3 Saptamani au trecut si nu sia facut timp 5 minute! X-(Initial vroiam sa ii propun sa schimbe instalatia electrica si sa imi inapoieze banii cheltuiti care nu erau responsabilitatea mea. In 17 ianuarie trebuia sa ii platesc chiria, eu am tot asteptat sa vina la apartament sa vedem intai ce si cum facem, dezinteresat, incepe cu mesaje cum ca eu ii sunt lui datoare cu bani si intai sa ii dau banii de chirie si apoi vedem ce si cum. Pana a inceput cu mesaje amenintatoare.. Mentionez faptul ca nu avem un contract incheiat, doar cel prin agentia impobiliara care nu are nici o valoare. Eu as vrea sa stau luna asta pe garatie si sa plec pentru ca eu cu asa proprietar nu vreau sa mai am de aface #-o
Intrebarile mele acum sunt :
El are dreptul cumva anume sa ma scoata afara din apartament sau are nevoie de un ordin judecatoresc ? Reamintesc faptul ca nu avem un contract
In legatura cu instalatia electrica , care nu vrea sa o schimbe, pot depune reclamatii undeva?:frantic:
Eu pot sa declar si faptul ca nu avem un contract de inchirere si nu plateste impozit?
Care sunt riscurile mele priviind toate astea?:sorry:
Sper sa poata cineva sa ma indrume! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Germanadriana , utilizator 12:58, 23 Ianuarie 2015
Numai un contract incheiat in forma scrisa si inregistrat la Administratia Fiscala constituie un titlu executoriu.Ati primit chitanta ptr.chiria platita si garantie?Puteti sa-l reclamati la Administratia Fiscala daca aveti chitante.
Nu, nu am primit nimic, singurele acte care le detin sunt contractul de la agentie pe primele 6 luni, si in rest unele chitante achitate de mine..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu proprietarii Ahyle Ahyle Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca puteti cu un sfat, o parere au orice altceva ce mi-ar putea da o mana de ajutor. Am incheiat un contract de inchiriere a ... (vezi toată discuția)
Tablou electric care instalez eu. mgomez mgomez Eu nu stiu daca acest forum este potrivit pentru intrebarea mea, dar lasati-ma sa ma introduc. Sunt un American cu experienta in lucrari electrice in case ... (vezi toată discuția)
Verificare prize de pamant sorana_g sorana_g buna ziua, as dori sa tiu cine este obligat sa faca verificarea periodica a prizelor de pamant: proprietarul spatiului sau chiriasul care foloseste spatiul ? ... (vezi toată discuția)