avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract de imprumut la C.A.R.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract de imprumut la C.A.R.

Legea 135/2003 ce completeaza legea 122/1966 (publicat? în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 262 din 25 octombrie 1996) spune ca :
La CAR ale salariatilor ... contractul de imprumut este titlu executoriu
La CAR ale pensionarilor .... NU se aplica !?!

Adica ...Casa Nationala de Pansii ... NU retine creantele datorate la CARP ... motivind ca : " Operarea creantelor bugetare se face urmare trimiterii unei adrese de poprire, care se face conform dispozitiilor legale numai de catre executorul judecatoresc sau de catre organele statului stabilite prin lege, respectiv Administra?ia Finan?elor Publice,"

Pensionarii din Romania vor sa fie scutiti de drumurile la CARP si cer poprire pe venituri (adica retinerea createlor ... rata imprumut si cotizatie ... pe talonul de pensie )

Cu stima,
Ioan Leucus

Alte discuții în legătură

lege 122/1996 eugeniavasilescu eugeniavasilescu Am o nedumerire.Sunt contabila unui CAR cu personalitate juridica si am un fost salariat actual pensionar rau platnic. Conform 122/1996 art.2 alin3 (cu ... (vezi toată discuția)
Retineri car din salariu Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la institutie am primit un tabel pentru retineri de la un C,A,R,, cf legii 122/1996 privind regimul juridic al CAR ,art 2(3),, contractele de imprumut sunt ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie? ser192 ser192 poate sa-mi spuna cineva daca se face o poprie din pensie ,se face pur si simplu s-au iti trimite acasa o hartie inainte sa-ti opreasca din bani. (vezi toată discuția)