avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii teava de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii teava de gaz

buna ziua,

va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta:
asociatia a angajat o firma care sa verifica instalatia de gaz a locatarilor din bloc. eu si inca un vecin avem centrale, deci teava de gaz separata de a blocului.
aceasta firma a verificat si teava noastra, desi noi suntem obligati sa facem verificari din 2 in 2 ani si suntem cu verificarile la zi. au constatat niste scapari usoare de gaz si ne-au propus efectuarea reparatiei de catre ei.
intre timp eu am cautat o alta firma si am gasit una mai ieftina.
doar ca vecinul fara sa ma consulte a acceptat oferta oferta acestei firme comunicand asociatiei de proprietari ca poate vorbi cu firma respectiva si sa programeze reparatia.
1. asociatia ce implicare are in chestiunea asta nefiind teava blocului? trebuie sa se implice si ea?
2. vecinul are dreptul sa hotarasca in numele meu si sa stabileasca numai eu cu ce firma se face reparatia?
mentionez ca el a pus primul in bloc centrala, eu sunt bransata ulterior cu acordul lui la teava facuta de el. dar in aceste conditii nu devin si eu proprietar pe teava si deciziile ar trebui luate impreuna?
Cel mai recent răspuns: andreeaene , utilizator 11:02, 26 Ianuarie 2015
Fireste, trebuia sa va consulte.
Dar cu gazele nu te joci ....

Nu cred ca diferenta de bani este atat de mare: eventual puteti negocia cu acea persoana o participare diferita la plata.
Instalatia de gaze va asigura furnizarea gazului la CT proprie
RTrebuie sa constientizati ca intreaga parte comuna de instalatii si constructii revine pentru intretinere si reparatie in sarcina asociatiei de proprietari
Teava de gaze este pozata pe partea comuna a imobilului de locuit in comun
Daca dvs desfasurati anterior demersuri de verificare a starii instalatiei,puteati executa remedierile cu orice operator economic acreditat
Daca insa operatorul contractat de catre asociatia de proprietari a constat defectiunea se impune sa permiteti remedierea si sa fiti multumit ca prin interventie s-au indepartat eventuale disfunctionalitati sau scurgeri de gaze care puteau genera prejudicii dvs si altor vecini
Nu poate fi vorba despre dreptul de proprietate asupra instalatiei,in conditiile in care aceasta se afla pe partea comuna din imobil
Astfel de probleme minore se solutioneaza cu intelepciune si cu toleranta cand exista interesul reciproc pentru asigurarea bunei functionari a instalatiilor de alimentare cu gaz din imobilele de locuit in comun
Se mai solutioneaza si cu sfaturi utile, nu cu sfaturi care sunt eronate.
Teava pentru centrale nu este proprietatea tuturor din condominiu, nu are nici o implicare in intretinere si exploatare asociatia, asa ca mai bine nu dati sfaturi care sunt si offtopic si prost date.
@thran

Partea cu proprietatea este adevarata, partea cu neimplicarea Asociatiei nu. Cum toata Asociatia poate fi pusa in pericol de o reparatie nefacuta la timp sau facuta prost Asociatia trebuie sa se implice verificand daca se face ce este necesar si daca se face corect.
In rest nu are treaba, de exemplu, cum isi impart costurile cei racordati la teava pentru centrale.
Asociatia trebuie sa se implice verificand daca se face ce este necesar si daca se face corect.

Poate cel mult sa asiste neputincioasa, ca de verificat si de facut o fac cei care sunt autorizati pentru a intervenii la aceasta coloana, tot asa cum "nu verifica cum verifica cei care verifica" coloana comuna, ei cel mult ii insotesc in condominiu pentru linistea proprietarilor.
Eu m-am legat de afirmatia gresita (dar nu este prima si nici nu va fi ultima) scrisa de utilizatoare:
Nu poate fi vorba despre dreptul de proprietate asupra instalatiei,in conditiile in care aceasta se afla pe partea comuna din imobil

Alte discuții în legătură

Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)
E parte comuna sau nu? minu78 minu78 Va rog sa ma ajutati daca se poate. Dar mai intai trebuie sa expun problema pt a se intelege despre ce este vorba. \" In asociatia de proprietari suntem 10 ... (vezi toată discuția)
conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)