avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii teava de gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii teava de gaz

buna ziua,

va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta:
asociatia a angajat o firma care sa verifica instalatia de gaz a locatarilor din bloc. eu si inca un vecin avem centrale, deci teava de gaz separata de a blocului.
aceasta firma a verificat si teava noastra, desi noi suntem obligati sa facem verificari din 2 in 2 ani si suntem cu verificarile la zi. au constatat niste scapari usoare de gaz si ne-au propus efectuarea reparatiei de catre ei.
intre timp eu am cautat o alta firma si am gasit una mai ieftina.
doar ca vecinul fara sa ma consulte a acceptat oferta oferta acestei firme comunicand asociatiei de proprietari ca poate vorbi cu firma respectiva si sa programeze reparatia.
1. asociatia ce implicare are in chestiunea asta nefiind teava blocului? trebuie sa se implice si ea?
2. vecinul are dreptul sa hotarasca in numele meu si sa stabileasca numai eu cu ce firma se face reparatia?
mentionez ca el a pus primul in bloc centrala, eu sunt bransata ulterior cu acordul lui la teava facuta de el. dar in aceste conditii nu devin si eu proprietar pe teava si deciziile ar trebui luate impreuna?
Cel mai recent răspuns: andreeaene , utilizator 11:02, 26 Ianuarie 2015
thran a scris:

Teava pentru centrale nu este proprietatea tuturor din condominiu,

Nu am afirmat ca teava pentru centrale este proprietatea exclusiva a vreunui beneficiar de CT din imobilul de locuit in comun

YCred ca nici macar nu stiti ce ati scris, ati afirmat ca "Nu poate fi vorba despre dreptul de proprietate asupra instalatiei in conditiile in care aceasta se afla pe parte comuna din imobil", adica proprietarii coloanei nu sunt proprietarii coloanei, iar reparatia acesteia trebuie facuta de asociatie!
Incercati sa retineti ce ati raspuns, daca nu este posibil incercati sa cititi macar raspunsurile, nu sunt dispus sa intru iar in polemica cu dumneavoastra!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
ContSters241232, utilizator
@amvirdan,

Nu e numai problema de bani aici. Diferenta de bani e doar de 50 lei. E vorba doar de situatia in sine.
Pana la urma acea teava este si a mea? eu sunt cea care s-a bransat ulterior. Sunt si eu coproprietar sau teava ramane doar a vecinului? Exista vreo lege unde se explica cum se intampla in cazul in care la teava de gaz a unui locatar din bloc se branseaza si alti locatari?

asociatia ce implicare are in chestiunea asta nefiind teava blocului? trebuie sa se implice si ea?

@ynocentta,
Nu e vorba nici de intelepciune nici de toleranta si nici de altceva.
Pur si simplu vreau si eu sa inteleg de ce s-a implicat asociatia in aceasta treaba. Asa este legal sa sa implice? daca nu are nicio treaba legala tind sa cred ca e vorba de ceva comisioane. Ptr ca nu inteleg de ce mi-a fost bagata pe gat aceasta firma cand eu m-am implicat si m-am agitat sa rezolv problema ptr ca nu ne jucam cu gazele....

pana la urma asociatia trebuie sa se implice in remediarea defectiunii la teava de gaz sau doar trebuie sa verifice daca s-a facut reparatia?

teava de gaz este si a mea sau ramane doar a primului proprietar?

Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)
E parte comuna sau nu? minu78 minu78 Va rog sa ma ajutati daca se poate. Dar mai intai trebuie sa expun problema pt a se intelege despre ce este vorba. \" In asociatia de proprietari suntem 10 ... (vezi toată discuția)
conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)