avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA GIRANT - TITULAR CREDIT DECEDAT
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA GIRANT - TITULAR CREDIT DECEDAT

Buna ziua,

Tatal meu a primit astazi o instiintare prin care este anuntat ca daca in termen de 10 zile nu se va plati un credit se va trece la executarea judecatoreasca care va avea efect si asupra lui.
Este girant la acest credit iar titularul creditului a decedat.Pe langa tatal meu mai este inca un girant.Tinand cont ca tatalui ii intra pensia luna de luna se poate trece la oprirea pe aceasta pensie?
Aveti idee cum trebuie sa actioneze executorul judecatoresc?Se va duce si catre mostenitori legali sau va trebui sa incepem alt proces pentru a se duce si catre acestia?
Va multumesc mult pentru timp si ajutor!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 09:44, 26 Ianuarie 2015
Buna ziua,
In primul rand, ar trebui sa verificati daca creditul nu avea atasata o asigurare de viata a titularului creditului prin care asiguratorul, in caz de deces, sa plateasca creditul.
Datoria titularului creditului va trece la mostenitori daca acestia accepta succesiunea. Dar banca poate sa il execute in continuare si pe tatal dvs. si i se va popri o parte din pensie pana la plata datoriei.
Succes!
Buna ziua,

Va multumesc frumos de raspuns.Nu, nu exista asa ceva ba mai mult imprumutul este la o firma mica ïi putem spune chiar fantoma..
Sotia titularului traieste insa nu a platit nimic timp de un an si de aceea s-a ajuns aici.Cel mai mult imi e frica sa nu se faca oprirea pe o mare parte din pensia tatalui (nu este vorba de un imprumut foarte mare si s-ar putea recupera in cateva luni de aici) iar celalalt girant si sotia decedatului sa nu fie afectati.e posibil si asa ceva in prima faza?Urmand ca ulterior noi sa incepem un alt proces ?

Multumesc frumos !
Un weekend fain!
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
StefanPo, utilizator
da este posibil, ar trebui ca recuperarea sa se faca de la ambii giranti si girantii la randul lor sa solicite recuperare prejudiciului in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire contract de credit. konig konig Am o nelamurire: in mai 2009 tatal meu, care avea 79 ani, a contractat un imprumut la o banca cu doi giranti, tot pensiunari, pe 3 ani, adica pana in iunie ... (vezi toată discuția)
Banci Laurentiu Bajan Laurentiu Bajan Buna ziua am o intrebare tatal meu a facutun imprumut dupa3 luni a decedat iar eu sunt girant dar mentionez ca mama mea fiind casatorita cu tatal meu si ia ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)