avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren extravilan catre coproprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren extravilan catre coproprietar

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti daca pentru vanzarea unui teren extravilan catre unul dintre coproprietari mai trebuie sa efectuam procedura prevazuta in Legea 17/2014 ??
Sau putem face direct vanzarea la notar avand in vedere ca, coproprietarul are primul rang dintre preemptori?
Ideea este ca suntem 3 coproprietari ai unui teren extravilan si eu vreu sa cumpar de la ceilalti 2 cotele lor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:19, 27 Ianuarie 2015
Da, trebuie.
Dar daca fac partaj voluntar si in schimbul cotei pe care o preiau de la ceilalti le dau o sulta? in acest caz nu mai trebuie efectuata procedura, nu?
Nu. Nu mai este nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren agricol -vinzator verisoara primara Oprescu V Oprescu V Buna ziua!Va rog sa mi spuneti daca am prioritate(pot cumpara )la cumpararea unei teren agricol al verisoarei mele(fiica surorii tatalui meu)cf legislatiei in ... (vezi toată discuția)
Donație teren extravilan, se aplică legea 17/2014? nea_marin nea_marin Bună ziua, Din informațiile pe care le-am găsit eu, donațiile nu fac obiectul legii de mai sus însă notarul pe care l-am consultat mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Îmi poate spune cineva, care cunoaște legea ce ... A catunul A catunul Bună ziua! Îmi poate spune cineva, care cunoaște legea ce reglementează vânzarea terenurilor agricole extravilane, dacă mai trebuie făcută ofertă ... (vezi toată discuția)