avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Falsificare semnatura si fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Falsificare semnatura si fals in declaratii

Buna ziua!
Bunicul meu locuiește într-un spațiu închiriat de la societatea unde a fost angajat si de unde a iesit la pensie. In același imobil mai locuiesc încă 7 familii cu acelasi contract de închiriere in calitate de actuali sau fosti angajati ai societății.
Pana in iunie 2014 contractul cu Apa canal era pe numele bunicului, însă un vecin s-a încăpățânat si a trecut acest contract pe numele lui in urma unor divergențe avute. Pana aici nimic ilegal, însă pentru a putea face aceasta modificare avea nevoie de aprobarea celorlalți vecini. Stiind ca nu o poate obtine, s-a dus la Proprietar si a spus ca bunicul nu doreste sa mai faca parte din acest ctr. de furnizare si i-a solicitat acestuia o împuternicire prin care sa-l delege si sa-i dea dreptul de a schimba contractul. Însă cei de la Apa canal au cerut totusi si semnatura vecinilor! Drept urmare, cel in cauza a falsificat semnăturile a celorlalți vecini, semnând chiar si in locul unei persoane decedate. Am înaintat o adresa celor de la Apa canal semnata de restul vecinilor, impreuna cu Certificatul de deces al defunctei in dreptul careia s-a semnat, prin care i-am rugat sa ne pună la dispozitie cererea depusa cu semnăturile falsificate, însă o parte din vecini au fost oarecum retinuti in a semna acea adresa, pe motivul ca ei nu vor sa-l acționeze in instanta pe "inculpat" caci nu au timp sa umble prin tribunal.
Pt a-i linisti in acest scop am mentionat in adresa respectiva urmatoarele: "Datele de mai sus se vor folosi doar in scopul prevazut mai sus, adresat SC Apa Canal SA, si pana la solutionarea acestuias."
Întrebările sunt următoarele:
1. Având in vedere cele de mai sus, bunicul îl poate da in judecată pe acel vecin, fără ca ceilalti sa fie chemati ca si martori?
2. Daca da, in cat timp de la constatare se poate depune plângerea?
3. Proprietarul se face vinovat pt faptul ca nu a verificat cele spuse de acea persoana? Si anume: faptul ca bunicul nu doreste sa mai faca parte din acel contract.
Mulțumesc pt timpul acordat!
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Ali_Cipi, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:18, 23 Ianuarie 2015
Formulati plangere penala ptr.infractiunile de :falsuri in inscrisuri sub semnatura privata(art.322 NCP),uz de fals(art.323NCP),falsul in declaratii(art.326NCP).Nu exista un termen anume ptr.plangere,dar,este bine sa o faceti cat mai repede.Da, si proprietarul este vinovat ca nu a verificat, dar,nu este o vinovatie in sens penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala alexa_25 alexa_25 Buna ziua am o intrebare: pot formula o plangere penala importriva unui jandarm care mi a intocmit proces verbal de contraventie acuzandu-ma de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)
Daca se minte intr-o declaratie data in fata politiei ... ce se intampla ? fals uz de fals ? nimeni vinovat ! doderosandro doderosandro Un angajator a fost reclamat politiei-parchetului,pentru falsificarea unor documente: Contracte de munca, state de plata,incetare contract de munca. Se face ... (vezi toată discuția)
Semnatura in numele altcuiva Cristina Pandrea Cristina Pandrea Buna seara, Am urmatoarea situatie: Am nevoie ca vecina mea sa imi semneze niste formulare necesare la Cadastru pt repozitionarea unui teren,proprietatea ... (vezi toată discuția)