Buna ziua!
Bunicul meu locuiește într-un spațiu închiriat de la societatea unde a fost angajat si de unde a iesit la pensie. In același imobil mai locuiesc încă 7 familii cu acelasi contract de închiriere in calitate de actuali sau fosti angajati ai societății.
Pana in iunie 2014 contractul cu Apa canal era pe numele bunicului, însă un vecin s-a încăpățânat si a trecut acest contract pe numele lui in urma unor divergențe avute. Pana aici nimic ilegal, însă pentru a putea face aceasta modificare avea nevoie de aprobarea celorlalți vecini. Stiind ca nu o poate obtine, s-a dus la Proprietar si a spus ca bunicul nu doreste sa mai faca parte din acest ctr. de furnizare si i-a solicitat acestuia o împuternicire prin care sa-l delege si sa-i dea dreptul de a schimba contractul. Însă cei de la Apa canal au cerut totusi si semnatura vecinilor! Drept urmare, cel in cauza a falsificat semnăturile a celorlalți vecini, semnând chiar si in locul unei persoane decedate. Am înaintat o adresa celor de la Apa canal semnata de restul vecinilor, impreuna cu Certificatul de deces al defunctei in dreptul careia s-a semnat, prin care i-am rugat sa ne pună la dispozitie cererea depusa cu semnăturile falsificate, însă o parte din vecini au fost oarecum retinuti in a semna acea adresa, pe motivul ca ei nu vor sa-l acționeze in instanta pe "inculpat" caci nu au timp sa umble prin tribunal.
Pt a-i linisti in acest scop am mentionat in adresa respectiva urmatoarele: "Datele de mai sus se vor folosi doar in scopul prevazut mai sus, adresat SC Apa Canal SA, si pana la solutionarea acestuias." Întrebările sunt următoarele:
1. Având in vedere cele de mai sus, bunicul îl poate da in judecată pe acel vecin, fără ca ceilalti sa fie chemati ca si martori?
2. Daca da, in cat timp de la constatare se poate depune plângerea?
3. Proprietarul se face vinovat pt faptul ca nu a verificat cele spuse de acea persoana? Si anume: faptul ca bunicul nu doreste sa mai faca parte din acel contract.
Mulțumesc pt timpul acordat!
Formulati plangere penala ptr.infractiunile de :falsuri in inscrisuri sub semnatura privata(art.322 NCP),uz de fals(art.323NCP),falsul in declaratii(art.326NCP).Nu exista un termen anume ptr.plangere,dar,este bine sa o faceti cat mai repede.Da, si proprietarul este vinovat ca nu a verificat, dar,nu este o vinovatie in sens penal.
Plangere penala
alexa_25
Buna ziua am o intrebare: pot formula o plangere penala importriva unui jandarm care mi a intocmit proces verbal de contraventie acuzandu-ma de faptul ca nu ... (vezi toată discuția)