avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Semnatura in numele altcuiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Semnatura in numele altcuiva

Buna seara,
Am urmatoarea situatie:
Am nevoie ca vecina mea sa imi semneze niste formulare necesare la Cadastru pt repozitionarea unui teren,proprietatea mea.
Persoana in cauza nu este in tara,dar a fost de acord sa ma ajute si mi-a trimis o copie dupa C.I pentru a completa formularele cu datele ei peronale si si-a exprimat acordul ca eu sa semnez in locul ei.
Mentionez ca nu este vorba despre reproducerea semnaturii dansei,ci pur si simplu folosesc semnatura mea.
Vreau sa stiu daca este legala aceasta situatie si daca exista riscuri.
Multumesc,o seara placuta.

[[ MI-a trimis copia C.I. si si-a exprimat acordul verbal ca eu sa semnez in locul dansei.
Mentionez ca nu este vorba despre falsificarea semnaturii,ci pur si simplu eu semnez in locul ei cu semnatura mea proprie. ]]

[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2016
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:16, 31 Decembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Persoana respectiva va poate imputernici doar NOTARIAL sa semnati in locul domniei sale in caz contrar savarsind infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals (art. 322 si 323 C.P.).
trimiteti-le prin posta sa vi le semneze ea si sa vi le trimita . Pierdeti timp, dar nu va doare capul.
Cea care va poate face plangere pt fals e chiar vecina.
@Cristina Pandrea, in speta dvs "acordul verbal" nu este suficient pentru ca respectivul act juridic sa fie valabil intocmit, dar aveti la indemana mai multe optiuni, intre care si o imputernicire facuta de catre vecina prin Consulat sau o corespondenta, atat prin posta (asa cum a spus @gi-jane2) sau chiar prin email, insa direct intre vecina si cadastrist, daca si acesta accepta ca formularele sa fie primite in forma electronica (si probabil ulterior si prin posta).
Dar, nu este recomandat sa semnati dvs in locul vecinei, cu atat mai mult cu cat in mesajul anterior spuneati ca "Problema este ca persoana respectivă nu doreste sub nici o forma sa colaboreze."

P.S.
Si o observatie pentru dl avocat, in ipoteza de fata Falsul in inscrisuri sub semnatura privata absoarbe Uzul de fals, deci i se poate retine art. 322 cp, nu art. 322 si 323 cp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva prim procurorului markomarius1 markomarius1 Buna ziua, Am si eu o nelamurire cu privire la doua infractiuni: fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals (art. 322 si 323 cp). Am depus o ... (vezi toată discuția)
Fals in acte Fatu Lucian Fatu Lucian Am o societate comerciala , la care suntem 2 asociati , iar eu sunt administrator. Toate actele contabile , la rubrica \\" administrator\\" , in dreptul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru fals si uz de fals utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Am si eu o intrebare: administratorul unei societati, care este si asociat cu 95% din capital a semnat in locul celuilalt asociat. Acesta din ... (vezi toată discuția)