avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare

Buna seara!
Atunci cand iti vine citatie de la tribunal, am inteles ca ai la dispozitie 30 de zile pentru intampinare.
Intrebarea mea este: De cand incepe numaratoarea? Din data in care a fost pusa stampila pe citatie sau din data in care iti ajunge citatia acasa? (in cazul meu, am gasit citatia la cutia postala, fara confirmare de primire).
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Dinte, utilizator
se ia in considerare data postei care este trecuta pe plic
Va multimesc pentru raspuns!
Nu e vorba despre 30 de zile ci de 25 de zile in materie civila, termen care apare indicat in adresa instantei.

Numaratoarea se incepe de la data stampilei pt destinatar, nu se ia in calcul prima zi si nici ultima. Daca ultima zi pica in zi nelucratoare, termenul se implineste in prima zi lucratoare.
Intr-adevar, nu stiu ce a fost in capul meu, chiar citisem articolul 201 Noul Cod De Procedura Civila si scria clar ca sunt 25 de zile...

Numaratoarea se incepe de la data stampilei pt destinatar

Stampila pusa de tribunal?
Stampila postei.

Alte discuții în legătură

O nelămurire:cu apel în termen de 10 zile de la comunicare? Coco2019 Coco2019 Pe acele foi primite de la Tribunal scrie la sfârșit: Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare,apoi dedesubt scrie: Pronunțată în ședința ... (vezi toată discuția)
Citare in executarea silita? Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Nu am fost acasa pana sambata seara. Azi a venit la mine administratora sa-mi aduca un plic desfacut pe care l-a gasit in locul unde se pun ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns reclamant _Alin_ _Alin_ Zilele acestea am fost plecat de acasa, iar cand am revenit acasa, am constatat ca am primit o intampinare. In conformitate cu art. 201 (2) din ncpc, ... (vezi toată discuția)