avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumularea pensiei cu salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumularea pensiei cu salariu

Mama mea, urmeaza sa primeasca decizia de pensionare, dar ar mai vrea sa munceasca. Lucreaza in sistem bugetar, ca asistent medical, iar pensia va fi de 11 milioane vechi.Cum se procedeaza ca sa ramina in acelasi loc de munca? Doreste sa ramina acolo de unde se pensioneaza.Ce pasi trebuie sa urmeze? Va multumesc, pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: sandita , utilizator 18:14, 23 Ianuarie 2015
Daca lucreaza in sectorul bugetar,atunci pentru postul ramas vacant trebuie sa se organizeze examen/concurs la care poate participa si mama dvs.

art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
....

Astfel, in urma incetarii c.i.m., postul devine vacant.

Art. 30 C.mun.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

(2) Posturile vacante existente in statul de functii vor fi scoase la concurs, in raport cu necesitatile fiecarei unitati prevazute la alin. (1).
(3) In cazul in care la concursul organizat in vederea ocuparii unui post vacant nu s-au prezentat mai multi candidati, incadrarea in munca se face prin examen.
(4) Conditiile de organizare si modul de desfasurare a concursului/examenului se stabilesc prin regulament aprobat prin hotarare a Guvernului
Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere in munca katysan katysan buna ziua...care este procedura, pentru o profesoara de matematica de 45 ani si 20 de ani vechime care s-a pensionat pe caz de boala (din 2011 pana in ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare maryan52 maryan52 pe 15.01.2014 mi-a incetat contractul individual de munca pentru varsta standard pensionare; seful de sectie a solicitate reangajarea in acelasi post pe durata ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in clipa in care primesti decizia de pensionare la limita de varsta si doresti sa fii reangajat in continuare? carmennecula carmennecula Buna ziua, Cazul pe care il aduc in atentia dumneavoastra este unul din sistemul invatamantului universitar de stat. Colega mea si-a depus actele pt dosarul ... (vezi toată discuția)