Buna ziua,
Cazul pe care il aduc in atentia dumneavoastra este unul din sistemul invatamantului universitar de stat. Colega mea si-a depus actele pt dosarul de pensie, decizia de pensionare la limita de varsta, decizie emisa la data de 11 decembrie 2014 si primita acasa la data de 20 ianuarie 2015. In urma deciziei de pensionare la limita de varsta doreste sa continue activitatea, de aceea va rog sa imi specificati care sunt pasii de continuitate in munca si ce prevede legislatia in acest sens. In urma primirii deciziei, ce prevede legislatia ca termen in privinta incetarii contractului de munca pe perioada nedeterminata. Se poate inceta activitatea incepand cu data de 1 martie 2015, avand in vedere ca a primit decizia de pensioanare? Solicit un sfat bine argumentat din legislatie deoarece, intampina multe probleme in ceea ce priveste reluarea activitatii, cu cei din sistemul bugetar. De aceea va rog sa-mi dati toate datele necesare urgentarii acestei probleme. Conducerea facultatii respective este de acord si aproba reangajarea colegei mele. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra. Mii de multumiri.
In acest caz, potrivit art.56 alin.1 lit.c C.mun., c.i.m. inceta de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
In acest caz, fiind vorba despre sectorul bugetar de stat, pasii ar fi urmatorii :
- incetarea c.i.m.
- incheierea unui nou c.i.m. , numai dupa organizarea unui examen/concurs pentru ocuparea postului devenit vacant.
Art. 30 C.mun.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
(2) Posturile vacante existente in statul de functii vor fi scoase la concurs, in raport cu necesitatile fiecarei unitati prevazute la alin. (1).
(3) In cazul in care la concursul organizat in vederea ocuparii unui post vacant nu s-au prezentat mai multi candidati, incadrarea in munca se face prin examen.
(4) Conditiile de organizare si modul de desfasurare a concursului/examenului se stabilesc prin regulament aprobat prin hotarare a Guvernului
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra, si doresc sa imi spuneti daca este posibila incetarea contractului de munca pe durata nedeterminata cu data de 1 martie avand in vedere ca decizia de pensionare la limita de varsta a fost emisa la data de 11.12.2014 si primita acasa la data de 20.01.2015. Va multumesc
Multumesc frumos, si dupa ce se fac toate formalitatile de angajare, mai am o intrebare, incadrarea ca salariu cum se face? Ca un nou angajat fara sporuri sau va primi un salariu echivalent cu cel care l-a avut inainte de pensionare? Cu respect si stima va multumesc
Contract de munca
gluten
Unitate bugetara ...un angajat se pensioneaza limita de varsta,primeste decizia
de pensionare,unitatea doreste sa-i intocmeasca un contract pe durata de un ... (vezi toată discuția)