avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune pe internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune pe internet

Am comandat un set de boxe pe net, dupa ce am sunat la firma respectiva si m-a asigurat ca totul e bine sa nu-mi fac probleme, am primit alte boxe!Seamana da' nu rasare!Nu au aceleasi dimensiuni, nu este aceeasi firma, nu sunt aceleasi caracteristici descrise pe pagina de net si cu toate astea acceptam, plecam capul cum face de obicei romanul....da' partea dureroasa este ca au mers doar 10 min.....3 melodii mai exact!Si s-au stricat...nu mai merg...#-o!Am incercat sa sun la firma respectiva mai exact vreo 6 ore!Am trimis un mail in care le-am spus ca daca nu raspund ma duc la anpc!Binenteles ignor total!Ce pot sa fac?Mai mult decat atat!Pot sa le fac plangere penala pentru inselaciune?Am castig de cauza?Sau le fac cotet de gaini si alta data suflu si in iaurt!Da' nu prea as vrea...daca toata lumea tace....se duce dracu' tara asta!Astept sfaturi!
Cel mai recent răspuns: irc80 , utilizator 21:33, 24 Ianuarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Daca detineti dovada concreta prin care demonstrati caracteriticile tehnice ale produsului comandat initial,puteti initial sesiza oficiul pentru protectia consumatorului
Daca nu se solutioneaza favorabil,ramane varianta actiunii in instanta
Am salvata oferta lor cu pozele dupa site si eu am facut poze la ce am primit!O sa fac cerere la operatorul de telefonie mobila sa-mi dea desfasuratorul cu refuzul apelurilor (cu care am vb si expus pb.si care la sfarsit a si ras ca nu intelegea de ce sunt asa multe apeluri catre nr ala) si a spus ca ma ajuta!Copie dupa emailul trimis cu reclamatie pe cale amiabila!Copii Xerox color dupa poze si documente pe care le am.Dosar facut, plangere si direct luni la prima oara la ANPC!Si dupa cu toate dovezile...cale amiabila, decizia ANPC direct la sectia de politie cu plangere penala pentru inselaciune!Si binenteles o reclama draguta pe toate site-urile de socializare:D!Zic ca este decizia cea mai corecta!Daca ar mai fi si alte sfaturi sunt binevenite!
Oferat lor pe site , trebuie sa contina si specificatiile produsului, producator etc, dupa ce faceti comanda, va apare afisat ce ati comandat, iar pe factura ce ati primit-o, apare ce producator le-a produs. Oricum, aveti tot ce va trebuie pt o reclamatie si d, chiar o plangere pt inselaciune pt ca dvs nu aveti numai o probleme de conformitate, ci v-au trimis alt produs ( ramane de dovedit intentia de inselacune, insa faptul ca nu v-au raspuns si nu vor sa coopereze, cam asta indica)

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Acum mi-a venit ideea...Daca poate cineva sa scoata bani din povestea asta il astept cu bratele deschise! Alta data sa se gandeasca de doua ori inainte sa faca ceva....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs contrafacut cirix99 cirix99 Am comandat online de la un magazin niste casti Sony si s-au dovedit a fi contrafacute, nu intru in detalii, e confirmat si de cei de la Sony. Le-am returnat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog sa ma ajutați. dacă am comandat un produs ... Anamaria16 Anamaria16 Bună ziua. Va rog sa ma ajutați. Dacă am comandat un produs online de pe Souqeshop, iar produsul a venit deteriorat sunt obligata sa plătesc returul? Vreau ... (vezi toată discuția)
Cost retur produs neconform Lena_b Lena_b Buna ziua, am comandat un dulap de pe siteul unui magazin online. Produsul mi-a fost livrat cu intarziere si, in plus, nu corespunde cu imaginea prezentata pe ... (vezi toată discuția)