avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru - sofer - non-stop - repartizare ture?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru - sofer - non-stop - repartizare ture?

Buna ziua,

Am o intrebare legat de care ar fi o repartizare cat mai eficienta din punct de vedere al costurilor pentru ture de soferi care sa lucreze pe un autovehicul care functioneaza practic non stop.

Societatea va opera cu autovehicule care vor fi "disponibile pentru client" non stop, 24/7. Este similar unei companii de taximetrie sa spun asa, dar modelul este complet diferit.

Practic, compania vrea sa mentina masina disponibila 24/7 dar soferul nu va conduce efectiv 24/7 ci in functie de "comenzi" sa spunem asa.

Pana in momentul de fata, respectand legea si totodata bunul simt, am gasit cea mai buna varianta in ture de 12 ore cu 24 de ore pauza dar asta ar implica 3 soferi iar sporul de noapte este destul de mare.

Exista vre-o alta varianta? Poate una in care sa lucreze doar 2 soferi? Sunt curios cum se intampla in companiile efective de taximetrie, daca stie cineva. Cum sunt impartite turele?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Intrare in concediu ovidiu2406 ovidiu2406 in conditiile in care se lucreaza dupa programul 12 ore de zi cu 24 ore liber, 12 ore noapte cu 48 ore liber si iesi practic din tura de noapte deci ai avea 48 ... (vezi toată discuția)
Program de lucru non stop Valias Valias Buna ziua, lucrez in ture, o zi da o zi nu, 12 ore pe zi, si sunt angajat de o luna si aproape 2 saptamani. am aflat despre colegul de pe tura cealalta ca ... (vezi toată discuția)
Repaus minim dupa tura de 12 ore noaptea Iryna28 Iryna28 Buna ziua, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca un angajat lucreaza in ture de 12 ore (7:00-19:00 si 19:00-7:00) si dupa tura de zi (7:00-19:00) ... (vezi toată discuția)