avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare PV apel fals 112
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare PV apel fals 112

Am sunat la 112 intrucat vorbind cu persoana la telefon a fost agresata fizic.Primul apela a fost la postul de politie din localitatea unde se afla persoana respectiva.Ofiterul de politie spunandu.mi ca stie de acea persoana si ca nu se deplaseaza la domiciliul acesteia intrucat nu crede ca exista o agresiune fizica.Eu iam zis ca daca nu se deplaseaza am sa sun la 112 si tot va merge la locatie pentru ca in acest fel va trebui sa de-a raport la 112 despre incident.Intre timp am sunat si la protectia copilului pentru a lua legatura cu un reprezentant si ai comunica acelas lucru,acestia au apela si ei la acelas ofiter de politie.Ulterior mi sa comunicat de catre acela ofiter de politie ca am sa primesc amenda pentru ca am sunat la 112.
Cel mai recent răspuns: laur2013 , utilizator 19:57, 5 Februarie 2015
era vorba de situatiile in care poti apela 112.Mi se pare important ca toata lumea sa stie sa fie informata si sa nu fie speriata ca va fi amendata!

ORDONANTA DE URGENTA nr. 34 din 19 martie 2008


Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
va multumesc tuturor insa amenda maxima tot a ramas in vigoare asta numai daca minora recunoaste ce sa petrecut cu adevarat acolo judecatorul poate anula P.V.
Nu este neaparat obligatoriu ca doar dupa spusele minorei sa fie anulata . Din cate am inteles dumneavoastra comunicatii cu ea in momentul incidentului .. Cine este minora o ruda sau vecina prietena de a copiilor dumneavoastra ......Explicatii situatia in Fapt si poate va pot ajuta cu o cerere de anulare a procesului Dumneavoastra verbal daca exista vreun temei legal .....
minora este prietena sotiei mele,nu o cunosc prea bine,nu am avut tangente cu ea sau cu familia acesteia.Minora locuieste in alt judet decat al meu.Se cunoaste cu sotia mea de la tara de unde stau bunicii sotiei.A fost pe la noi in vizita,ulterior bunica a fost la politie sa o de-a disparuta stiind unde se afla minora.Minora a refuzat sa mearga acasa din cauza tratari familiei acesteia.Am hotarat sa merg la politia din localitatea mea de domiciliu pentru a prezenta situatia si a nu avea probleme ulterior.La postul de politie din localitatea de resedinta a mea a fost retinuta minora pana la sosirea unchiului si a fratelui acesteia.In aceias noapte bunica ma sunat sa imi zica sa ii trimit hainele,in fundal se auzea tipete si lovituri.Fratele si unchiul minorei o agresau fizic si verbal.Am sunat la postul de politie din sat de la minora acestia refuzand sa se deplaseze la domiciliul minorei.Apoi am sunat la 112 si am raportat un abuz asupra unui minor.La incheierea apelului 112 am sunat la DGASPC din cea mai apropiata localitate pentru ai instiinta si pe acestia.De la DGASPC am aflat de fapt adevarul despre minora,ca in trecut avea probleme cu tigani,cu scoala,etc.La scurt timp am primit un P.V. prin posta cu amenda maxima de 1000 lei precum ca am alertat fals organele de politie.Martor sa pus bunica minorei.
ce varsta are minora .. are peste 10 ani .. se poate depune plangere penala pentru abuz in serviciu .. depinde daca minora poate sa fie audiata

Alte discuții în legătură

Amenda pentru apel la 112 mireteo mireteo 1) Unui cetatean mergand pe sosea cu masina ii sare un animal in fata. Omul, se gandeste sa anunte undeva accidentul, masina fiind praf in fata. Fiind afara ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala apel nejustificat la 112 decan_nr_i decan_nr_i am fost amendat contraventional pentru ca am apelat la 112 intrucat politistul venit la fata locului nu a auzit nimic (cu toate ca am fost trezit din somn de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala adrianateo adrianateo Buna seara! Am stationat cu camionul de peste 7,5 t in apropierea locuintei mele, un echipaj de politie rutiera mi-a dat amenda de 3000ron fara a-mi intocmi ... (vezi toată discuția)