avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

bunha ziua. sunt in divort si dupa divort intentionez sa intentez partaj sotului.avem o casa in chirie si un apartament mostenit de la mama mea.cele trei surori ale mele au cedat partea lor prin notar sotului meu inainte de casatoria noastra.el doreste casa in chirie si la fel si eu.avem o fretita de 11 ani.ce sanse am sa obtin casa dupa divort?
Cel mai recent răspuns: ContSters73571 , utilizator 21:42, 10 Iunie 2009
Aveti sanse dar numai cu ajutorul unui avocat.
chiar daca am si apartamentul?la divort nu am avocat si din cate stiu el are.ma gandesc ca nu pot pastra si casa si apartamentul
vi s-a mai rapuns la aceasta speta .
de avut nu aveti apartamentul chiar daca este mostenire de la mama dvs, intrucat surorile dvs i-ai cedat sotului cotele lor . inainte de casatoria cu dvs.
deci sotul detine o cota mai mare din apartament, decat dvs.
la partaj mai mult ca sigur va cere atribuirea imobilului in natura si plata sultei corespunzatoare catre dvs .
iar in ceea ce priveste casa cu chirie de la stat : aceasta casa a fost atribuita in virtutea unui contract de munca, ca si locuinta de serviciu ?

va sfatuiesc sa va angajati avocat , cel putin pt partaj.
nu este locuinta de serviciu.este o casa de colonie care apartine de primarie.sotul mi-a spus ca dupa terminarea divortului vrea sa plec la apartament si daca nu sunt de acord ma da afara.vreau sa stiu daca pot face ceva in privinta asta .eu nu vreau sa parasesc casa dar daca este in chirie el are dreptul dupa divort sa ma dea afara ?
La intrebarea daca puteti sa faceti ceva, va recomand sa lasati avocatul sa se ocupe de partea juridica, iar dvs sa incepeti o viata noua, mai ales ca aveti un copil, care pe langa trauma divortului, ar putea asista la o batalie intre dvs si sot pt bunuri.
Mult succes.

Laura Saed
Psihoterapeut
Consultant/Consilier Business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui ramane casa cu chirie la stat dupa divort ContSters88308 ContSters88308 buna sotia a bagat divortul avem un copil cu-i va ramane casa cu chirie la stat avand in vedere ca ea (sotia) nu lucreaza . (vezi toată discuția)
Divort dianalipa dianalipa buna ziua.in urma cu o saptamana am intentat proces de divort sotului pt infidelitate.am o fetita de 11 ani ,eu nu am lucrat niciodata deci nu am nici un ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa divort xjxf xjxf Buna,sotul meu a mostenit printr-o donatie ,un apartament ,inainte de casatoria noastra.La un eventual divort cum se va imparti bunul?mentionez ca inca nu avem ... (vezi toată discuția)