avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... certificat medico legal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

certificat medico legal

Buna ziua
Am sa redau pe scurt cazul meu. Intr-o seara in timp ce imi plimbam cainele am fost atacata de un caine mare de rasa. Am avut sansa sa fiu salvata de un cetatean,, eu am avut rani la maini insa cainele meu a fost muscat foarte tare, a necesitat operatie, spitalizare lucru ce m-a costat destul de mult. Am aflat intamplator de la niste persoane din ce curte iesise cainele. Drept urmare a doua zi am fost la politie si am depus plangere iar dupa cateva zile am fost si la INML. Abia dupa o luna de zile mi-a fost eliberat certificatul iar concluzia a fost ca leziunile nu mi-au pus viata in primejdie, ca leziunile nu constituie infirmitate si nici prejudiciu estetic permanent (desi eu am inca semn pe mana si ma doare si cu siguranta va ramane semn) si ca necesita 11-12 zile ingrijire medicala. Astazi am depus acest certificat la politie. Intrebarea este cu ce ma ajuta acest certificat cu nr. de zile de ingrijiri medicale specificat?
Ce ar trebui sa fac sa pot sa-mi recuperez macar cheltuielile pricinuite de spitalizarea cainelui avand in vedere ca proprietarul cainelui nu recunoaste ca a fost cainele lui. Pana acum au trecut o luna si un pic de cand am depus plangerea iar cei de la politie nu m-au chemat decat o singura data pentru a da o declaratie cum s-a intamplat si cam atat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: teaa , utilizator 12:39, 24 Ianuarie 2015
teaa a scris:

cu ce ma ajuta acest certificat cu nr. de zile de ingrijiri medicale specificat?

Certificatul medical va ajuta in situatia in care actionati in instanta proprietarul cainelui care va atacat si solicitati daune
Puteti proba ca prejudiciile au fost cauzate de catre acel caine solicitand audierea cetateanului care va salvat
Mai aveti de așteptat. Astfel de dosare sunt de durata. Ar trebui sa așteptați ordonanta care se va da in dosar. De asemenea, puteti sa il chemați in judecata pe proprietarul câinelui, sa ii solicitati acoperirea prejudiciului creat, dar sa administrați probatoriu si ptr dovedirea prejudiciului ( moral si material), dar si sa faceti dovada faptului ca respectivul câine v-a atacat. Cu certificatul Medico-legal se face dovada ca ati avut nevoie de ingrijiri medicale ca urmare a celor întâmplate ( ati suferit un prejudiciu), ca urmare a celor intimplate.
Multumesc pt raspunsuri. Eu pe proprietar nu l-am contactat, am considerat ca este mai normal sa merg pe cale legala. Stiu insa ca nu a recunoscut ca a fost cainele lui. Mie imi este greu sa demonstrez ca acel caine a intrat in curtea lui dupa incident, am sperat ca politia va face acest lucru, mergand si luand declaratii de la vecini si blocul din apropiere. Incidentul s-a intamplat la cativa metri de curte respectivului. Acest domn a venit si el atunci la locul faptei, insa sustine ca a venit doar ca a auzit strigatele de ajutor si sa vada ce s-a intamplat. Cert este ca daca proprietarul nu si-ar fi fluierat cainele sa vina cu siguranta ca in ziua de astazi nu as mai fi scris acest mesaj, cainele era foarte agresiv si acelasi lucru a spus si cetateanul care m-a salvat, spunandu-mi ca dupa ce a incercat sa ma salveze a sarit asupra lui, iar cainele a plecat doar dupa ce a fost fluierat. Acest cetatean pe care nu il cunosc, atunci l-am vazut prima data, a fost de acord sa mearga la politie si sa spuna ce s-a intamplat, insa omul nu a precizat in ce curte a intat cainele spunand doar ca a intrat in una din primele 3 curtii de pe strada. Eu am aflat ca este chiar prima casa deoarece blocul din imediata vecinatate a incidentului are vedere in curtea respectivului si am recunoscut cainele. Am considerat ca este treaba politiei sa faca verificari pt ca sigur pot fi depistati oameni care au vazut sau vecini care stiu ca au mai vazut cainele liber, eu fiind aiurea sa bat la usa oamenilor, plus ca majoritatea desi stiu, vad (vorbesc in general) evita sa spuna ce au vazut pe motiv ca nu vor sa ajunga sa fie martori in instanta. Intrebarea mea despre nr de zile de pe certiicatul medico legal era daca acel nr de zile are o insemnatate pt incadrarea faptei respective

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muscata de caine. Raul1raul Raul1raul Buna ziua! Am detinut la mine pe proprietate un caine , ciobanesc de Asia centrala. Anul trecut fiind plecat din tara sa ocupat de caine concubina mea, care ... (vezi toată discuția)
Risca inchisoarea? Mirelaa Mirelaa Buna ziua, Parintii mei au un caine de curte (acestia locuiesc in mediul rural), caine care este lasat dezlegat noaptea (ca mai toti cainii de pe acolo) si ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)