Am divortat in 2010 si instanta a decis acordarea a 25% din venitul meu net catre fosta sotie, ca si pensie alimentara, respectiv a decis un program de vizitare in care copilul era aproximativ 20% la mine.
In realitate copilul este mai mult de 60% (prin intelegere verbala cu mama)la mine.
De la divort eu am acoperit toate cheltuielile(pe perioada cat a fost la mine), am cumparat tot ce era nevoie pentru copil(haine, pantofi,...), toate concediile au fost platitie de mine, pentru perioadele mai lungi (1..2 saptamani) cat a stat la mine nu am primit nimic de la fosta sotie, ci am continuat sa platesc pensia alimenatara.Mentionez ca pensia alimentara este in jur de 2800 RON/luna.
As dori sa intreb daca exista posibilitatea de a se recalcula pensia alimentara conform nevoilor reale ale copilului.
Va multumesc.
Daca investiti instanta cu o astfel de cerere, in care veti administra probe in acest sens, puteti sa modificați vechea hotarare, mai ales ca noile dispoziții in materie va permit acest lucru.
Puteti formula actiune fie in sensul reduceriii pensiei avand in vedere modul cum va ocupati de ingrijirea lui, fie stabilirea ei parte in natura, parte in bani.
Demonstratia modului cum ma ocup de el(cumparaturi) e nevoie sa se faca strict prin chitante sau e suficient si martori sau poze (de exemplu din excursie) ?