avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Brand produs
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Brand produs

Buna seara. Doresc sa lansez un produs care sa poarte ca si brand, numele inventatorului. De exemplu un telefon Graham Bell. Exista ceva reglementari legale de care trebuie sa tin cont?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: INTELECT SRL , Consultant proprietate industriala 16:32, 24 Ianuarie 2015
Daca inventatorul este o persoana cunoscuta in Romania (exemplul Dvs: Graham Bell), raspunsul este simplu:
Legea 84/1998 (r.2010) specifica la Art.5(1) "Sunt refuzate la inregistrare sau pot fi declarate nule daca sunt inregistrate, pentru urmatoarele motive absolute: (...) - j) marcile care contin, fara consimtamantul titularului, imaginea sau numele patronimic al unei persoane care se bucura de renume in Romania;"
Daca - totusi - situatia e "un pic mai diferita", asteptam (eventualele) detalii... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Importator unic robertsega32 robertsega32 Suntem importatori unici pentru un anumit produs (marca de produse) pentru romania. NE putem folosi de art. 35 din Legea 84/1998 pentru a interzice unor ... (vezi toată discuția)
Domenii web .ro aduku aduku Salut Doresc sa achizitionez cateva domenii .ro a unor branduri care urmeaza sa vina in Romania si nu l-au cumparat inca. Intrebarile mele sunt: 1. Firma ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata si ce ne poate face ea? anabela_kukula anabela_kukula Registrul comertului mi-a aprobat un nume in 2005 iar acum am primit o convocare de la o firma ce spune ca numele societatii mele intra in conflict cu marca pe ... (vezi toată discuția)