avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj conturi bancare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj conturi bancare

Dupa divort se face partajul si in instanta se cere situatia conturile bancare. Una din parti(sotia) stia ca au depozite bancare dar nu a avut niciodata acces la ele. Toate conturile erau pe numele sotului cu o persoana din familie imputernicita. Banii depusi in conturi au fost din salarii si din alte activitati liberale(vanzari legume, animale, etc). In timpul divortului sa invocat faptul ca relatiile dintre soti s-au racit cu 2-3 ani in urma fata de data depunerii actiunii de divort cand unul dintre soti a intrat intr-o alta relatie. Instanta cere situatia depozitelor bancare. Banca transmite situatia, adica extrasele de cont pe ultimii 10 ani. Cum se va face partajul: pe situatia conturilor de la data depunerii actiunii de divort sau de la data separarii. Intre aceasta perioada(adica 3 ani sau retras dar sau mai si depus bani). Inainte de data separarii nu cred se pune problema situatiei depozitelor chiar daca una din parti nu stia decat cand se depun dar nu avea acces la conturi drept pentru care nu stia cand se retrag. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2015
danmarianpopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:08, 25 Ianuarie 2015
Probabil ca banii sunt comuni daca s-a cerut partajul banilor din cont. Puteau fi bani proprii daca animalele ar fi ale sotului ca bun propriu, sau a insamantat cu bani proprii. Sa zicem ca sunt bani comuni, va conta situatia contului la data despartirii in fapt ,dupa aceasta data, banii retrasi nu s-au cheltuit in comun. Conteaza si situatia de la data partajarii pt ca banii depusi reprezinta ( sau pot fi) un bun comun.
Conteaza ce zice si vrea fiecare si cum probeaza in interesul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate afla daca...? sim0na sim0na In cadrul unui proces de partaj (+divort) unul dintre soti stie despre celalalt ca la data introducerii actiunii de divort avea trei conturi la trei banci ... (vezi toată discuția)
Conturi bancare Gheorghe Iosif Gheorghe Iosif Am 2 conturi bancare .1 este mostenire de la părinți .al 2 este cont de salariu sotia are dreptul la ele dupa ce a bagat actele de divorț pot sa scot din ... (vezi toată discuția)
Partaj conturi bancare SorinGeo SorinGeo Buna ziua, Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul ... (vezi toată discuția)