avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare colectiva

buna ziua ! am si eu o intrebare : daca o firma se afla in insolventa si disponibilizeaza un numar de angajati cu preaviz si salarii compensatorii ( nu multe :( ) , se poate lua concediu medical care sa depaseasca preavizul si totusi la sfarsitul concediului medical sa-si poata lua salariile compensatorii ??? cu deosebita consideratie , va multumesc !
Cel mai recent răspuns: danwxs , utilizator 14:37, 24 Ianuarie 2015
Pe durata preavizului se poate beneficia de concediu medical, situatie in care preavizul este suspendat urmand a se relua la terminarea concediului medical.

Salariiile compensatorii se acorda ca urmare a disponibilizarii si nu are legatura cu preavizul sau concediul medical.
va multumesc pentru raspuns dar repet firma este in insolventa ... un coleg a fost disponibilizat in acelasi conditii si cat era in preaviz si-a luat concediu medical aproximativ 6 luni ,la final primind ( deci dupa 6 luni de la expirarea preavizului ) salariile compensatorii ! deci a fost ok ptr el .intrebarea era daca se poate face acelasi lucru cand firma este in insolventa si administrata de un expert judiciar ? exista vreo prevedere in codul muncii in acest sens ?
1. Reiterez ideea : Pe durata preavizului se poate beneficia de concediu medical, situatie in care preavizul este suspendat urmand a se relua la terminarea concediului medical.

Art. 75 C.mun.
.......
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

2. Calitatea de salariat inceteaza la data incetarii c.i.m.,astfel pana la aceasta data contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele, iar partile beneficiaza de toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am mare nevoie de un raspuns. sobo sobo Buna ziua , Sunt facturista la o firma unde sunt 2 posturi , dar curand urmeaza sa se desfiinteze unul. Colega mea este in concediul medical de anul trecut ... (vezi toată discuția)
S-a abatut o nenorocire pe capul meu... voi fi disponibilizat oana_81 oana_81 lucrez de fapt lucram la o companie de stat care in ultimul timp a intrat in insolventa si a facut 2 valuri de disponibilizari. de saptamana trecuta sunt in ... (vezi toată discuția)
Preavizul si concediul de odihna sau concediul medical Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae De la firma unde lucrez am fost anuntata ca voi intra in preaviz .Mai pot sa-mi iau co sau cm?acestea intrerup preavizul? (vezi toată discuția)