avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre concediu c.copil pt. luna in care sta tatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre concediu c.copil pt. luna in care sta tatal

Buna ziua,eu sunt in ccc1 dar in curand nasc si voi intra in ccc2,mi-ati spus ca tatal va trebui sa stea 2 luni cu copiii cate o luna pt fiecare...daca eu am ales 2 ani si am primit maximul de 1200 lei,la el (castiga un pic mai bine ca mine)cum se va face calculul tot maximum 1200 lei sau 85 % din venit?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:24, 25 Ianuarie 2015
1. Indemnizatia pentru tatal copilului se calculeaza tot 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. Indemnizatia nu poate fi mai mare de 1.200 lei deoarece ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani.
Buna ziua,

1. Care sunt conditiile in care tata poate sa ia ultima luna pt copil? Am auzit ca trebuie sa preda cererea cu 60de zile inainte de a incepe perioada, dar asta cum nu stiam in timp nu e posibil, daca il preda acuma are sanse sa il primeasca?
2. Daca in luna in carear fi acasa nu mai lucreaza poate sa ia ccc? A lucrat 12luni inainte ca copilul sa se nasca.
3. Daca poate sa depune cererea, cum trebuie procedat? Trebuie sa il depuna in acelasi loc ca mama?
Multumesc
1. Cererea se poate depune cu 60 de zile inainte dar si in 30 de zile dupa ce dvs. ati reluat activitatea.

2. Nu conteaza daca tatal nu mai are acum venituri ci numai daca a avut venituri in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

3. - Cererea si celelalte acte necesare se depun la Primarie (asa cum ati procedat si dvs.).
- Sa aiba la el o copie dupa decizia AJPIS prin care vi s-a aprobat dvs. indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil al doilea copil (la primul a luat tatal) benlungu benlungu Buna ziua, Avem un copilas in varsta de 11 luni, si urmeaza ca sotia sa nasca al doilea copil in luna septembrie ( primul copil va avea la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru al doilea copil!! Corina271 Corina271 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei neclaritati pentru ca nimeni nu a stiut sa ma ajute Sotul este in concediu crestere copil si vreau sa ... (vezi toată discuția)