avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asistent personal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asistent personal

as dori sa stiu daca sant asistent per al copilului cu handicap accentuat pot sa am drept de lucru cu o jumatate de norma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:01, 27 Noiembrie 2022
În Codul Muncii, la art 35 este stipulat acest drept sub rezerva incompatibilităţii:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

În Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap nu se menţioneaza o asemenea incompatibilitate.
Bună seara sunt asistent personal pt fetita mea cu handicap angajata la program de 8ord mai pot lucra si în alta parte cu acte în regula?



aty_ssss a scris:

as dori sa stiu daca sant asistent per al copilului cu handicap accentuat pot sa am drept de lucru cu o jumatate de norma?

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
Măriuca 1, utilizator
Da, mai puteti lucra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal pentru copilul meu - mai pot lucra si in alta parte? ContSters245669 ContSters245669 Buna ziua. Am si eu o intrebare.Daca sunt angajat ca asistent personal pentru baietelul meu care are handicap grav nu pot sa mai lucrez si in alta parte cu ... (vezi toată discuția)
Cumul funcþii asistent personal Nina1968 Nina1968 Bună ziua Asistentul personal al unei persoane cu handicap grav, angajat al primăriei în baza unui contract de muncă de 8 ore/zi, poate încheia contract ... (vezi toată discuția)
Legislatie asistent personal DragomirBianca DragomirBianca Buna ziua, In cazul in care am contract ca asistent personal ptr copil cu handicap grav pot sa mai am inca un contract de munca de 8 ore ? si daca nu si eu ... (vezi toată discuția)