avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatie asistent personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatie asistent personal

Buna ziua,
In cazul in care am contract ca asistent personal ptr copil cu handicap grav pot sa mai am inca un contract de munca de 8 ore ? si daca nu si eu le am pe amandoua care sunt consecintele? imputarea salariului de asistent//? la DAS mi s a zis nu, cand am facut dosarul mi s a zis da e voie. Multumesc.
Mentionez ca sunt divortata.
Cel mai recent răspuns: DragomirBianca , utilizator 17:29, 23 Martie 2015
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Prin urmare, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata nedeterminata sau determinata.

În Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap nu se menţioneaza o asemenea incompatibilitate.
multumesc mult! o seara placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent personal pentru copilul meu - mai pot lucra si in alta parte? ContSters245669 ContSters245669 Buna ziua. Am si eu o intrebare.Daca sunt angajat ca asistent personal pentru baietelul meu care are handicap grav nu pot sa mai lucrez si in alta parte cu ... (vezi toată discuția)
Asistent personal aty_ssss aty_ssss as dori sa stiu daca sant asistent per al copilului cu handicap accentuat pot sa am drept de lucru cu o jumatate de norma? (vezi toată discuția)
Cumul funcþii asistent personal Nina1968 Nina1968 Bună ziua Asistentul personal al unei persoane cu handicap grav, angajat al primăriei în baza unui contract de muncă de 8 ore/zi, poate încheia contract ... (vezi toată discuția)