avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate pentru persoana imobilizata la pat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate pentru persoana imobilizata la pat

mama mea este imobilizata si nu se poate deplasa la evidenta persoanelor din romania pentru asi schimba cartea de identitate care este expirata ,am intocmit dosarul am fost la ei si refuza sa se deplaseze la domiciliul ei pentru a face poza din motive citez,, eu nu merg sa fac poze la o singura persoana sa asteptam sa se adune 10 persoane ,, deci asteptam sa imobilizeze oameni pentru a se deplasa sa ii faca poze .ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 22:25, 28 Ianuarie 2015
Ati depus cerere insotita de acte doveditoare ale starii de sanatate sau cum ati solicitat statia mobila? 30 de zile e termenul de eliberare al CI, au timp aproape o luna preia imaginea, nu prea aveti cum sa ii reclamati ca nu vin repede.
Ati depus sau nu dosarul de care spuneti? Daca nu, sa stiti ca puteti pastra vechea carte de identitate pana la o primeste pe cea noua, cu conditia sa fie inca in termen de valabilitate. Nu sunteti obligat sa o predati odata cu dosarul daca mai e valabila.

Daca exista bunavointa exista "n" variante de solutionare
O varianta...faceti mai multe poze cu telefonul mobil
Angajatul de la evidenta populatiei daca are interesul poate descarca poza de pe telefon si solutiona favorabil problema
Succes !
Aţi încercat să discutaţi varianta în care asiguraţi dvs. transportul la domiciliul mamei?
ynocentta a scris:

O varianta...faceti mai multe poze cu telefonul mobil
Angajatul de la evidenta populatiei daca are interesul poate descarca poza de pe telefon si solutiona favorabil problema

Nu se poate asa ceva :)

O varianta ar fi intr-adevar transportul lucratorului cu o masina pusa la dispozitie de solicitant insa actiunile cu statia mobila sunt fara obligatii in acest sens.

Acest numar, 10 solicitari, e scos din burta. Incercati o audienta la seful serviciului sau la primar, poate e doar comoditate din partea lucratorului de la ghiseu. Nu zic ca ar trebui sa plece imediat insa nici sa programeze la Sfantu' Asteapta.
Citez din HG 1375 din 2006
Art. 51
(1)La solicitarea instituţiilor sau a persoanelor interesate, serviciul public comunitar local de
evidenţă a persoanelor participă, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, la
organizarea unor activităţi de preluare a imaginii, folosind echipamentele foto digitale din dotare şi de primire a documentelor necesare eliberării cărţilor de identitate, pentru persoanele aflate în următoarele situaţii:
a)sunt netransportabile sau internate în unităţi sanitare ori de ocrotire socială;
b)sunt reţinute, arestate ori execută pedepse privative de libertate;
c)locuiesc în localităţi izolate sau aflate la distanţe mari de serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor.
(2)Înmânarea cărţilor de identitate persoanelor prevăzute la alin. (1) se face după cum
urmează:
a)de către personalul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, în cazul celor care domiciliază în mediul urban, pe bază de semnătură pe cerere;
b)de către poliţiştii de la posturile de poliţie din localităţile arondate la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, în cazul celor care domiciliază în mediul rural, pe bază de condică, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 9, menţionându-se pe cerere, la rubrica prevăzută pentru semnătura titularului, "Ridicat condică".
(3)Activitatea prevăzută la alin. (2) lit. b) se realizează astfel:
a)personalul serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor predă poliţistului de la postul de poliţie actul de identitate, pe bază de condică, şi înscrie pe cerere, la rubrica prevăzută pentru semnătura titularului, menţiunea "Ridicat condică";
b)poliţistul de la postul de poliţie înmânează actul de identitate cetăţeanului, care semnează
pentru primirea acestuia în rubrica destinată din condică.

Termenul legal de solutionare a cererii e de 30 pana la 45 zile.
Poate nu au posibilitatea pentru ca nu au personal, nu au masini, nu au motorina. Nu pot sa se organizeze doar dupa un singur dosar, al persoanei netransportabile. Ganditi-va ca intr-o zi se depun zeci sau sute de dosare, depinde de numarul de locuitori arondati. Important e sa depuneti dosarul.

Alte discuții în legătură

Evidenta populatiei - ci persoana netransportabila NeacsuS NeacsuS Nu stiu cum pot proceda pentru solicitarea unui nou buletin (cel vechi a ars intr-un incendiu) pentru o persoana netransportabila si care nu are acte in ... (vezi toată discuția)
La 87 de ani fără discernamânt, viză de flotant expirată Dapix Dapix Persoană de 87 de ani fără discernamânt, cu viza de flotant expirată. Vă rog frumos, cum trebuie procedat cu serviciul EVIDENȚA POPULAȚIEI, care ... (vezi toată discuția)
Certificat de naştere internațional flord flord Bună seara, sunt născut în Timişoara(jud.Timiş), căsătorit (prima data) şi divorțat în Buzău. Recăsătorit în Bucureşti cu domiciliul în sect.3. ... (vezi toată discuția)