avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Forma de functionare
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Forma de functionare

buna seara,
am o problema la care nici macar nu stiu unde sa caut un raspuns. un Cabinet medical individual ia cu chirie un alt spatiu decat cel in care functioneaza in prezent (si in care este inregistrat fiscal). deci urmeaza sa-i deschi un punct de lucru in noul spatiu, urmad sa functioneze in ambele locatii. pana aici - totul clar. INSA, in noul spatiu va deschide mai multe cabinete de specialitati inrudite. CMI-ul este de psihiatrie, urmad ca la noua locatie sa mai deschida inca 3 cabinete (de psihiatrie, psihologie, medicina de familie, si lista ramane deschisa...) Deci un fel de clinica. Din pct de vedere al veniturilor, CMI-ul este cel care incaseaza banii (prin casieria clinicii sau virament bancar in contul sau) de la toti pacientii, iar pe cei 3 medici ii va plati in baza unor contracte de prest servicii.
nelamurirea mea este sub ce forma poate sa functioneze la noua locatie? ar vrea totusi cmi, dar mie (=contabil) mi se pare ca cmi nu se mai potriveste. poate ma insel , dar nu se mai justifica idea de "individual". la reg comertului nu am ce sa caut. nu este inregistrat la reg comertului, ci direct la administratie.
are cineva vreo idee?
am intrebat la administratie - sector 3 si mi-au zis sa intreb pe cei care ii vor elibera autorizatia sanitara de functionare. dar mi se pare ca nu e problema lor. n-am intrebat.
Cel mai recent răspuns: emmilia , utilizator 21:06, 26 Ianuarie 2015
MINISTERUL SANATATII SI FAMILIEI
ORDIN nr. 153 din 26 februarie 2003
pentru aprobarea Normelor metodologice privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor medicale


NORME METODOLOGICE
privind infiintarea, organizarea si functionarea cabinetelor medicale


CAPITOLUL I
Dispozitii generale
Art. 1 - Furnizarea serviciilor medicale in regim ambulatoriu se realizeaza prin intermediul cabinetelor medicale, furnizoare de servicii medicale publice, de stat sau private, al unitatilor medicale cu personalitate juridica infiintate in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare, ori al cabinetelor medicale din structura institutiilor prevazute la art. 16 din Ordonanta Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, republicata.
Art. 2 - Indiferent de forma de infiintare si functionare a cabinetelor medicale, activitatea in cadrul acestor unitati medicale se va organiza si se va desfasura cu respectarea urmatoarelor principii fundamentale:
a) au dreptul sa lucreze in cabinetele medicale medici si personal medical autorizat;
b) medicului i se vor respecta independenta profesionala si dreptul de initiativa;
c) raporturile de subordonare privesc doar aspectele legate de organizarea functionala si administrativa a unitatii medicale, ordinea interioara si de disciplina la locul de munca;
d) activitatea medicala se desfasoara conform reglementarilor in vigoare, Regulamentului Colegiului Medicilor din Romania si Codului de deontologie medicala;
e) in cabinetul medical se vor desfasura numai acele activitati pentru care a fost autorizat cabinetul medical;
f) solutionarea litigiilor legate de exercitarea profesiei de medic este de competenta comisiei de litigii din cadrul Colegiului Medicilor din Romania.

Multumesc mult pt lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare autorizare caen 8511 si 8512 clinica medicala buna ziua
va rog sa ma ajutati cu un necesar de acte pentru autorizarea unei clinici medicale CAEN 8511 si 8512.
va multumesc! (vezi toată discuția)
Cabinet medical gabrielatiril gabrielatiril Sunt medic MG si in urma obtinerii competentei ( homeopatie ) doresc sa-mi deschid cabinet , respectiv sa inchiriez un cabinet intr-o miniclinica medicala . ... (vezi toată discuția)
Spațiul pentru un cabinet stomatologic Ion.Me Ion.Me Buna ziua tuturor! Unde as putea gasi cele mai noi si relevante informatii despre regulamentul in ceea ce priveste spatiul pentru un cabinet stomatologic? Care ... (vezi toată discuția)