1. Daca un proprietar doreste sa-si instaleze o firma luminiasa pe peretii blocului si sa construiasca un totem (fima luminoasa de cc 4m inaltime) langa bloc pe proprietatea comuna, are acest drept fara un contract de inchiriere (folosinta) a spatiilor comune?
2. Acest proprietar este considerat tert in relatia cu asociatia de proprietari conform art. 39 -41 din L230/2007 actualizat?
3. Acordul asociatiei de proprietari este considerat legal fara semnaturile proprietarilor direct afectati ?
Va multumesc.
Fatada blocului este proprietate comuna.
Montarea firmei luminoase pe fatada trebuie facuta in baza unui contract de inchiriere, in conditiile art.41 din Legea 230/2007.
In privinta totemului, spatiul din jurul blocului, asa-zisul spatiu verde si aleile de intrare in bloc, in cazul blocurilor vechi este domeniul public. Asadar ar trebui sa aveti autorizatie de la primarie deoarece folositi domeniul public.
Da, in acesta situatie sunteti considerat tert.
Este legal, dar foarte contestabil, cu posibilitatea aparitiei problemelor ulterioare din partea celor care nu au fost consultati si carora nu li s-a cerut acordul.
Ar trebui sa discutati si cu vecinii direct afectati de totem: ziua le ia din lumina (in functie de dimensiuni) iar noaptea lumina, mai ales daca clipeste este foarte deranjanta.