avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor nastere

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva aspecte legate de posibilul ajutor salarial primit la nastere. Din cate inteleg, in contractul colectiv de munca nu mai exista, insa intelg ca ar depinde si de ramura. Mai exact pentru ramura de "Publicitate" imi puteti spune, va rog, daca exista detalii?

Multumesc frumos,
Emilia
Cel mai recent răspuns: Emilia00 , utilizator 11:32, 26 Ianuarie 2015
1.Acordarea ajutorului de nastere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu este obligat sa acorde asa ceva.

2. De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN , in baza caruia exista posibilitatea ca toti angajatorii sa acorde un ajutor de nastere.

3. In prezent , ccm incheiat la nivel de Ramura Mass-Media este expirat.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu bonus nastere copil stefanprisacariu stefanprisacariu Buna seara, Am gasit pe internet o informatie mai veche, conform careia in urma unui contract colectiv de munca national, salariatii aveau dreptul la ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere 2015 angajator moali moali Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns in legatura cu prima de nastere. Care este termenul legal pentru a solicita angajatorului acest drept? (vezi toată discuția)
Prima pentru naștere Nicoleta2831 Nicoleta2831 Bună ziua, Am și eu o întrebare legata de prima pentru naștere care am înțeles că se ofera la mămici după ce a născut. As vrea sa știu in ce ... (vezi toată discuția)