avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima pentru naștere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima pentru naștere

Bună ziua,
Am și eu o întrebare legata de prima pentru naștere care am înțeles că se ofera la mămici după ce a născut. As vrea sa știu in ce condiții și cum se procedează pentru a putea intra în posesia banilor.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 14 Aprilie 2015
Acordarea ajutorului de nastere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu este obligat sa acorde asa ceva.

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN , in baza caruia exista posibilitatea ca toti angajatorii sa acorde un ajutor de nastere.
Ideea este ca o persoana din aceeași firma a primit.
Verificati daca la nivel de angajator exista astfel de prevederi.

Cand a primit si in ce baza ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere Emilia00 Emilia00 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva aspecte legate de posibilul ajutor salarial primit la nastere. Din cate inteleg, in contractul colectiv de munca ... (vezi toată discuția)
Prima nastere GeoOana GeoOana Buna seara! As dori sa stiu daca acel ajutor de nastere oferit de catre angajaror, pot beneficia si cei cu contract individual de munca? (vezi toată discuția)
Prima de nastere ralucaplesa ralucaplesa Buna seara, am si eu o nelamurire. Lucrez in invatamantul preuniversitar si urmeaza sa nasc gemeni. Pot beneficia de prima de nastere? Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)