avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept Civil. Drepturi reale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept Civil. Drepturi reale

Buna ziua. Am o speta de drept civil la care as dorii cateva opinii sau o rezolvare, speta suna in felul urmator :

A şi B sunt căsătoriţi. Lor le este aplicabil regimul matrimonial al comunităţii legale. Atât A, cât şi B au fiecare câte un imobil dobândit de la părinţii fiecăruia înainte de căsătorie. După perfectarea căsătoriei, A şi B şi-au achiziţionat un autoturism Audi în valoare de 50.000 de euro. A şi B încheie un contract de împrumut cu C, pentru a-şi construi o casă. Suma împrumutată este de 200.000 de euro. A şi B sunt cei împrumutaţi. La scadenţă, A şi B nu au suficiente valori comune pentru a restitui suma. După ce urmăreşte proprietatea din masa patrimonială matrimonială, C îşi propune să treacă în masa patrimonială proprie a lui A şi B. Cei doi se opun, arătând că un creditor comun nu poate să se deplaseze dintr-o masă patrimonială în alta.
Analizaţi situaţia din speţă!

Alte discuții în legătură

Partaj, intr-o situatie mai putin intalnita cuziamusia cuziamusia In timpul casatoriei, in anul 2006, sotia A da cu titlu de imprumut fratelui sau C suma de 50.000€ (desigur ca din banii comuni cu sotul B), bani cu care ... (vezi toată discuția)
Scadenta octombrie, bunuri pe cale de instrainare acum, ajutor va rog dan.stefane dan.stefane Buna ziua, Apelez la ajutorul dvs pentru ca nu imi dau seama ce as putea sa fac in acest moment si astept recomndarile dvs de specilaite. In 2008 am ... (vezi toată discuția)
Disciplina financiara si erorile legii 70/2015 stefanpopovici stefanpopovici Buna ziua, Nu credeam ca voi ajunge sa devin victima erorilor legislatiei romanesti. In luna februarie 2015 am fost solicitat de tatal meu sa-l ajut cu o ... (vezi toată discuția)