avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa tata

Tata a decedat din 2010 . Nu am facut succesiunea , din motive ca eu fiul lui am datorie la banca si nu vreau ca banca sa imi ia dreptul dupa tata.
Mama traieste si mai am o sora casatorita. Eu locuiesc cu mama pe care o si ingrijesc, ea avand 72 de ani. Au un apartament cu doua camere toata averea.
Acuma vreau sa fac succesiunea deoarece mama vrea sa-mi treaca mie toata partea ei din apartament .Eu ca sa nu am probleme cu banca , pot sa-i fac dupa succesiune o donatie nepotului meu, eu neavand copii si fiind divortat. Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: ContSters278009 , utilizator 11:25, 27 Ianuarie 2015
Buna ziua,
Daca faceti succesiunea de pe tata puteti sa faceti ulterior ce doriti cu partea dumneavoastra (pana nu prinde de veste banca).
Cote: mama 5/8 din total apartament, dumneavoastra si sora cate 3/16 din apartament.
Eu nu am copii si nu sunt casatorit. Sora mea este casatorita si are un copil, nepotul meu caruia vreau sa-i donez partea mea. La succesiune dupa tata pe langa mama si eu cu sora mea mai intra cineva?
NU!
Puteti sa formulati si o cerere de renuntare la succesiunea de pe tata si atunci mostenes doar mama si sora.
mama poate sa doneze direct nepotului fara a mai fi nevoie sa va doneze dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 26 Ianuarie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez-mostenire ,testament etc? laurab. laurab. Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea problema:Am 52 de ani si anul trecut in iulie 2008 sotul meu a decedat.Cum sa procedez ca toata averea ... (vezi toată discuția)
Acte originale geanus geanus buna seara. va rog sa ma lamuriti intr-o problema. sunt mama unui baietel de 9 ani , al carui tata a decedat in noiembrie 2015. bunica traieste. refuza sa ... (vezi toată discuția)