avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa procedez-mostenire ,testament etc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa procedez-mostenire ,testament etc?

Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea problema:Am 52 de ani si anul trecut in iulie 2008 sotul meu a decedat.Cum sa procedez ca toata averea mea,casa. pamant etc. sa raman in posesia fiului meu fara ca nevasta lui sa beneficieze de ceva din aceasta avere (am motivele mele ca sa procedez asa):(.Mentionez urmatoarele :
-am 2 copii casatoriti :o fata care la randul ei are 2 copii si un baiat care are si el un copil
- am facut succesiunea si toata averea este trecuta pe numele meu (cu acceptul celor doi copii ai mei).
Eu (cu acceptul fiicei mele) as dori sa-i fac acte pe toata averea mea fiului meu dar nu stiu ce fel de acte pt ca sotia lui sa nu beneficieze de ceva din acesta avere.Repet :sa nu aiba niciodata drept la ceva din aceasta avere. Si inca ceva :fiul meu sa devina proprietarul intregii averi doar dupa moartea mea. Sper ca am dat toate detaliile necesare.Daca nu ,voi reveni.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:56, 15 Iulie 2009
poate o donatie catre fiu, evitati sa faceti o vanzare pentru ca bunurile care le-ati vinde fiului ar fi bunuri dobandite in timpul casatoriei si ar avea parte si sotia lui.
DECI NU ACT DE VANZARE-CUMPARARE.
Daca fratii se inteleg, nu este nevoie sa faceti nici un act. La deschiderea succesiunii dupa dumneavoastra sora va renunta in favoarea fratelui. si astfel toate bunurile vor reveni acestuia, avand calitate de bun propriu (care in eventualitatea unui divort nu se vor partaja).
Deci actul cel mai potrivit ar fi donatia. .Eu auzisem mai nou si de testamentDeci ,intocmind un act de donatie
fiul meu va fi singurul beneficiar al acestei averi. Sper ca am inteles corect ,nu?.
La randul sau fiul meu poate sa-i doneze averea fiului sau (adica nepotului meu) fara ca nora mea sa beneficize de ceva din aceasta avere?Ma gandesc ca fiind mama copiluluicare este inca minor.......
Mai simplu, daca toata lumea este de acord, puteti dona direct nepotului.
Dar, luati aminte, fiecare intrebare pe care ati pus-o pana acum comporta mai multe discutii.
De exemplu: daca donati fiului dvs. asta nu inseamna ca sotia nu va primi nimic in cazul unui deces prematur al fiului dvs.
Da, parerea mea ar fi sa incercati sa consultati verbal un avocat intr-un mediu privat pentru a va lamuri pe deplin.
Efectele pot fi dintre cele mai diverse in ceea ce priveste mostenirile.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Cat ii revine nepotului si cat fiicei supravietuitoare luminitacoman luminitacoman Subiect: Nora isi mosteneste socrii ? Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Cum se pot impartii bunurile unui decedat? bucurescu bucurescu buna ziua, problema este urmatoarea: Am avut teri fii. Unul a decedat acum 6 ani . L ascurt timp de la deces sotia lui si copilul au p[lecat din casa unde ... (vezi toată discuția)