avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Platesc pensie alimentara copilului meu incadrat intr-o forma de invatamant superioar si am aflat ca pe o perioada de un an si jumatate - mai exact din luna martie 2013 si pana in luna decembrie a anului 2014 a realizat si venituri. In acest caz daca este student si a realizat si venituri mai beneficiaza de pensie alimentara? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:52, 27 Ianuarie 2015
Buna ziua,
daca este student la zi, DA! Chiar daca mai face si el un ban de buzunar.
Si, in definitiv, dati copilului dumneavoastra care dupa ce ca invata mai si munceste, nu credeti?
Va multumesc pentru raspuns. Intrebarea am adresat-o tocmai pentru a convinge pe cineva ca DA, trebuie sa continue sa plateasca pensie alimentara. O saptamana frumoasa.
Din moment ce copilul frecventeaza cursuri de invatamant, poate beneficia de pensie de intretinere pana la implinirea varstei de 26 de ani.
Nu i se cuvine pensie dacă nu mai e în stare de nevoie, dacă e vb de venituri cat ii permit sa se întrețină, părintele nu îi mai datorează întreținere.
Acuma, daca părintele vrea, ii poate pretinde pensia plătită ca plata nedatorata.
Ar trebui sa fie mândru ca acel copil nu s-a lăsat în banii lui și a muncit, nu a făcut o fapta rea.
Daca veniturile sunt constante si ii permit sa se intretina singur luna de luna, nu ar mai fi necesara plata pensiei de intretinere chiar daca frecventeaza cursuri de zi.

Insa depinde de dvs daca intelegeti sa mai intretineti sau nu copilul dvs, fiind de apreciat faptul ca incearca sa isi asigure venituri.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara major antoniu.mihaela antoniu.mihaela buna ziua.fiul meu din prima casatorie caruia ii platesc pensie de intretinere s-a inscris anul trecut la o facultate id .pe baza adeverintei de inscriere a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara IVANMARIUS IVANMARIUS Tinarul nu mai frecventeaza studiile superioare . Cum se poate opri retinerea pensiei alimentare? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)