avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intre persoana fizica si persoana juridica- ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intre persoana fizica si persoana juridica- valabilitate

Buna ziua,

Am si eu o intrebare...
Daca sa incheiat un contract de colaborare intre o persoana fizica si o persoana juridica decat cu stampila si semnatura. (fara notariat)

Contractul este valabil sau nu...
Si daca este valabil cat timp de la semnarea contractului este valabil?
Cel mai recent răspuns: Ionutbog , utilizator 14:11, 26 Ianuarie 2015
Buna ziua,
Contractul este valabil daca nu exista prevederi speciale privind forma ad validitatem.
Valabilitatea sa este cea stabilita de contract.
Conditia ad probationem o reprezinta incheierea acestui contract in forma scrisa. Unele instante au considerat valabil incheiat un asemenea contract doar prin simplul acord de vointa al partilor, recunoscut de acestea in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul verbal egal semnatura? alinarms alinarms Mi s-a spus de curand cand am incercat sa inchei un contract la o retea de telefonie ca acordul meu verbal este egal cu semnatura.Dar presupun ca nu acelasi ... (vezi toată discuția)
Contact de comodat selena666 selena666 Am facut un contract de vanzare-cumparare de spatiu pe persoana fizica. Acum mi-am infiintat o firma la sfarsitul lui 2004. Ce este mai bine de facut act de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat, sub semnatura privata. Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Am inteles de la cineva ca noul Cod Civil, permite incheierea contractelor de comodat si fara ca acestea sa fie facute la notar. Am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)