avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon de transfer sau aviz de insotire a marfii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon de transfer sau aviz de insotire a marfii

O firma are ca obiect de activitate constructii de cladiri si are mai multe santiere in tara. Firma are un depozit central din care distribuie materialele catre santierele din tara si care sunt insotite pe timpul transportului de bon de transfer. Este corect acest acest lucru, sau este nevoie de aviz de insotire a marfii, comform unor pareri.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:46, 26 Ianuarie 2015
Potrivit OMEF 3512/2008, privind documentele financiar contabile, in cazul in care bunurile sunt transferate intre doua gestiuni aflate in incinta unitatii, se intocmeste bon de transfer iar in cazul in care bunirile sunt transferate intre gestiuni dispersate teritorial se intocmeste aviz de insotire a marfii(pag 36, 42):
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari en gross si en detaille phasiphae phasiphae am o firma cu care vand produse cu ridicata dar am si multi clienti care doresc sa cumpere en detaille .contabilul meu imi spune ca nu se poate vinde in ambele ... (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii ContSters156394 ContSters156394 [b]1.[/b] Pentru ce cantitati de marfa este necesar un aviz de insotire a marfii? Spre exemplu, daca sunt persoana fizica si am achizitionat 100 de saci de ... (vezi toată discuția)
Facturi pentru doua spatii comerciale gent gent Doresc sa deschid un nou punct de lucru(magazin).Problema mea este ca mai am inca unul si nu stiu cum voi proceda cu actele.Imi trebuie registre,nir,e.t.c. ... (vezi toată discuția)