si tare nu stiu ce documente sa solicit la primarie. casa este la tara si are teren intravilan si extravilan. nu am detinut niciodata o locuinta proprietate si de aceea nu stiu ce sa cer de la primarie. proprietara are in jur de 70 ani si inca nu are luat titlul de proprietate. eu doresc sa fac un imprumut in banca si vreau sa stiu ce sa cer de la primarie, in asa fel incat dupa ce o sa fiu proprietara sa nu mi se intample ca sa nu fie ceva in regula si propietara fiind batrana, sa moara si eu sa ma cert cu mostenitorii pe cine stie ce bucatica de teren, ajungand la judecati infinite. "iluminati-ma" si pe mine, va rog!
mii de multumiri!
Nu puteti cumpara imobilul pana cand nu-si rezolva vanzatoarea actele de proprietate. Aceste acte se pot obtine in urma unui proces, prin care instanta sa constate existenta dreptului de proprietate al vanzatoarei. Hotararea pronuntata tine loc de act de proprietate. De la primarie puteti solicita cel mult situatia juridica a imobilului pentru a vedea cine apare ca proprietar. Problema nu este de loc simpla iar rezolvarea necesita timp si evident bani.
Av.C.S.